Трампу висунули чергове звинувачення через штурм Капітолію

16 лютого 2021, 22:37
Позов подав демократ від штату Міссісіпі Бенні Гордон Томпсон, який очолює Комітет з внутрішньої безпеки Палати представників.
Трамп
Трамп висунули чергове звинувачення / Фото Reuters

Колишнього президента Америки Дональда Трампа через штурму Капітолію звинувачують у порушенні акту Ку-клукс-клану 1871 року, який забороняє заважати Конгресу виконувати свої обов'язки, повідомляє телеканал ABC з посиланням на позов, поданий до окружного суду Вашингтона.

"Обвинувачені мали намір перешкодити і, в кінцевому підсумку, затримали членів Конгресу, які виконували свій обов'язок, запропонований Конституцією США-затвердити результати колегії вибірників , щоб обрати наступного президента і віце-президента США", - йдеться в позові.

Позов подав демократ від штату Міссісіпі Бенні Гордон Томпсон, який очолює Комітет з внутрішньої безпеки Палати представників.

читайте такожБайден висловився про провал голосування щодо імпічменту Трампу

Крім Трампа, серед обвинувачених опинився його адвокат Руді Джуліані і ультраправа організація горді хлопці. Згідно з позовом, вони "грали керівну роль" під час заворушень в Капітолії 6 січня, а також "надали допомогу військового типу, достатню, аби побороти будь-який опір з боку поліції Капітолію".

Імпічмент Дональду Трампу - про що рані писав Главред:

  • 13 лютого Сенат США не підтримав оголошення імпічмент 45-му президенту Дональду Трампу. Проти оголошення імпічменту проголосували мінімум 34 сенатори зі 100.
  • Таким чином, 45-й президент виправданий в рамках процесу, який був пов'язаний з заворушеннями в Капітолії 6 січня цього року.
  • Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден прокоментував рішення Сенату в справі про імпічмент його попереднику Дональду Трампу. Байден вважає його нагадуванням про те, що "демократія тендітна", і кожен американець зобов'язаний захищати правду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти