Трамп заявив про перемогу на виборах і має намір битися за результат у Верховному суді США

4 листопада 2020, 10:19оновлено 4 листопада 2020, 11:43
За словами Дональда Трампа, йому вдалося здобути перемогу навіть у тих штатах, в яких на виграш від нього ніхто не очікував.
Трамп
Трамп готовий доводити свою перемогу на виборах у Верховному суді США / скріншот YouTube

Чинний глава держави, кандидат пост президента Дональд Трамп зробив заяву про свою перемогу на виборах президента США-2020. Причому перемогти вдалося навіть у тих штатах, де на його перемогу ніхто не очікував.

Таку заяву він зробив під час свого виступу у Білому домі за мотивами оголошення перших попередніх результатів президентських перегонів у середу, 4 листопада.

Трамп зазначив, що йому вдалося обійти Байдена у Огайо, Техасі, Флориді, Джорджії, Північній Кароліні, Пенсільванії, Мічигані і Вісконсині.

"Чесно кажучи, ми виграли ці вибори. Нам навіть не потрібні всі ці штати для перемоги", - зазначив Трамп.

Більш того, Трамп і його команда готові звернутися до Верховного Суду США в тому випадку, якщо офіційно перемога не підтвердиться.читайте такожШанси 60 на 40: експерт спрогнозував, хто переможе на виборах у США

"Зараз наша мета - домогтися чесності з метою добробуту для нашої нації. Це дуже важливий момент для нашої держави. Тому ми підемо до Верховного Суду США. Ми не хочемо, щоб вони (демократи) стали раптово знаходити якісь бюлетені о четвертій ранку і потім додавати їх у свої списки", - підкреслив чинний глава держави.

Виборча система США. Як обирають президента і віце-президента

Президента і віце-президента США вибирають разом на виборах, які проходять раз на чотири роки. Американський президент не може обіймати цю посаду більше двох термінів.

Вибори в США непрямі. Переможець виборчих перегонів визначається не простою більшістю голосів виборців, а результатом голосування делегатів від кожного штату - Колегії виборників.

Виборників – зазвичай це сенатори і конгресмени, популярні політики або люди, особисто близькі до відповідного кандидата в президенти – відбирають на партійних з'їздах в кожному штаті або їх вибирає партійне керівництво штатного рівня.

До дня виборів в США в кожному штаті існують два списки вибірників, представлених Демократичною і Республіканською партіями. Наразі кількість вибірників становить 538.

День голосування вибірників припадає на 41-й день після дня всенародного голосування на виборах президента. Всенародне голосування відбувається у вівторок після першого понеділка листопада кожного четвертого року.

У Колегії виборників окремо відбувається голосування щодо кандидатури віце-президента, яка на всенародному голосуванні включена в бюлетень як єдиний пункт з президентською кандидатурою від тієї ж партії.

Практично у всіх штатах діє система "переможець отримує все", тобто всі голоси виборників штату переходять до кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів виборців. Винятком є ​​штати Мен і Небраска, де в кожному з виборчих округів обирається по одному виборнику, а решта місць (їх завжди два) визначається за підсумками загального голосування в штаті.

Хоча Конституція США не зобов'язує виборників голосувати за кандидата, який отримав найбільшу кількість голосів, закони 33 штатів і округу Колумбія вимагають від них дотримуватися цього правила. Виборників, які голосують врозріз з їхніми зобов'язаннями, називають "ненадійними". У п'яти американських штатах таким людям загрожує покарання, а в 14 - передбачаєттся скасування голосування із заміною виборника.

Голосування виграє кандидат, який набрав принаймні 270 голосів Колегії виборників. У разі, якщо ніхто з кандидатів не отримав цієї більшості, президент обирається Палатою представників з числа не більше трьох кандидатів, які отримали більшість.

За результатами виборів 2020, офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу, а 20 січня він разом зі своїм віце-президентом офіційно вступить на посаду.

Вибори президента США-2020

  • У Америці 3 листопада пройшли президентські вибори. Згідно з попередніми даними в режимі реального часу, кандидат від Демократичної партії Джо Байден набирає 49,8% голосів виборців, а "республіканець" Дональд Трамп – 48,6%. У Байдена 220 голосів вибірників, у Трампа – 213. Для перемоги потрібно набрати 270 голосів.
  • Відомо, що Трампу вдалося зайняти лідируючі позиції у шести ключових штатах - Флориді, Джорджії, Айові, Північній Кароліні, Техасі та Огайо.
  • Тим часом біля Білого дому зібралися десятки активістів, які виступають проти політики Дональда Трампа та його президентства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти