Біля Білого дому почалися масові протести проти Трампа

4 листопада 2020, 09:28оновлено 4 листопада 2020, 10:04
Натовп протестувальників почав збиратися за кілька годин до закриття виборчих дільниць.
Вашингтон
Біля Білого дому почалися масові протести проти Трампа / Reuters

Біля Білого дому у Вашингтоні (округ Колумбія) зібралися активісти в очікуванні результатів президентських виборів у США.

Як повідомляє портал The Hill, на площі імені Лафайєта, яка розташована неподалік від Білого дому, зібралися десятки противників президента США Дональда Трампа. Поліцейські організували барикади. Біля них демонстранти розгорнули банер з написом: "Приберіть Трампа".

Крім того, на тлі демонстрацій поліцейські перекрили кілька центральних вулиць Вашингтона. Натовп протестувальників почав збиратися за кілька годин до закриття виборчих дільниць у східних штатах США.

Як повідомляє портал FOX 5, між протестувальниками й поліцейськими спалахнула бійка, в результаті якої був затриманий як мінімум один чоловік.

Також повідомляється про те, що у великих американських містах ‒ Сіетлі та Портленді ‒ готуються масові протести проти перемоги Трампа. Поступово виходять на вулиці й блокують дороги активісти руху Black Lives Matter.

читайте такожБайден і Трамп звернулися до своїх прихильників

Вибори президента США - що було раніше:

  • Згідно з Конституцією США, вибори президента непрямі - переможця визначить колегія американських вибірників, склад якої визначається на загальному голосуванні. Після загальнонаціонального голосування вибірники проголосують на 41-день.
  • На цю мить в США закрилися всі виборчі дільниці. За попередніми даними, за Байдена проголосували 64 685 958 млн виборців (49,8%), Трампа підтримали 63 271 470 (48.7%). У "демократа" – 220 голосів вибірників, у "республіканця" - 213.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти