Трамп потрапив у новий скандал: заблокував заяву Білого дому про кібератаку РФ

20 грудня 2020, 15:40
Дональд Трамп дав команду "стоп".
Трамп
Дональд Трамп / Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заблокував офіційну заяву Білого дому про причетність Росії до хакерській атаці на американські урядові мережі.

Про це пише Associated Press з посиланням на інформовані джерела.

Відзначається, що найбільш вірогідним організатором атаки, на думку Трампа, є Китай, а не РФ.

"Офіційні особи в Білому домі були готові в п'ятницю вдень опублікувати заяву, в якій Росія звинувачується як "головна дійова особа" в операції зі злому, але в останній момент була дана команда стоп", - розповів журналістам інформований співрозмовник.

Кібератака Росії на США:

  • Раніше повідомлялося про те, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, що належать Міністерству фінансів США та Національному управлінню телекомунікацій та інформації (NTIA).
  • Як повідомляє Reuters, хакери, що працюють на Росію, відстежували внутрішній поштовий трафік в міністерствах фінансів і торгівлі США.
  • За твердженням газети Washington Post, за кібератаками стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, нібито працює на російську Службу зовнішньої розвідки.
  • У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відкинув звинувачення на адресу Росії в організації хакерських атак на США.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти