Країна-союзник РФ тонко "вколола" режим Путіна і зробила заяву щодо України

27 червня 2024, 16:38
489
Вірменія сама була свідком руйнівних дій війни, оскільки зіткнулася з цим на Південному Кавказі, сказав міністр закордонних справ Арарат Мірзоян.

Україна, Росія, Вірменія
Вірменія закликає до негайного припинення війни в Україні та поважає територіальну цілісність країн - вірменське МЗС / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Вірменія закликала зупинити розв'язану Росією війну проти України. Єреван підтримує не лише мир і стабільність, а й територіальну цілісність країн. Про це заявив міністр закордонних справ Арарат Мірзоян.

Як повідомляє Новости-Армения, він сказав, що Вірменія "закликає до негайного припинення війни" і сама знає, до чого призводять військові дії.

відео дня

"Ми бачили насильницьке переміщення цивільного населення, таргетування цивільних інфраструктур тощо. Війна завжди жахлива, ми категорично проти війни, водночас ми підтримуємо не лише мир і стабільність, а й територіальну цілісність країн", - підкреслив Арарат Мірзоян.

Вірменія виходить із зони впливу РФ

Вірменія поступово виходить із зони впливу Росії. Раніше прем'єр Пашинян заявив, що Єреван вийде з ОДКБ, а секретар Радбезу Армен Григорян звинуватив Росію в поразці вірмен у нагірно-карабаській війні.

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ)

Регіональна міжнародна організація. Її метою є "зміцнення миру, міжнародної та регіональної безпеки й стабільності, захист на колективній основі незалежності, територіальної цілісності та суверенітету держав-членів, пріоритет у досягненні яких держави-члени віддають політичним засобам".
ОДКБ була заснована 15 травня 1992 після підписання Договору про колективну безпеку в Ташкенті (Узбекистан). Вищим органом є Рада колективної безпеки (СКБ), яка призначає Генерального секретаря організації.
У ОДКБ входять: Вірменія, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан і Узбекистан.

"Це сталося, коли ми повністю залежали від Росії. Росія прийшла, відібрала у нас Нагірний Карабах, повернула його Азербайджану, потім пішла, ось і вся реальність. Я стверджую, що Росія захопила Нагірний Карабах. Без дозволу Росії війни не було б", - сказав Григорян.

Відносини України та Вірменії - головні новини:

Вірменія - не союзник Росії у війні з Україною, говорив прем'єр-міністр Нікол Пашинян. Він акцентував увагу на тому, що після розпаду СРСР Росія, Україна і Білорусь визнали кордони своїх країн на 1991 рік.

У середині червня делегації України та Вірменії провели зустріч, під час якої обговорили можливості для політичного діалогу і питання двосторонніх відносин. Єреван представляв міністр закордонних справ Мнацакан Сафарян.

"Сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, зокрема шляхи активізації політичного діалогу. У цьому контексті співрозмовники наголосили на важливості подальшого розвитку контактів на всіх рівнях, а також на необхідності реалізації спільних проєктів. Відбувся також обмін думками з питань регіональної безпеки", - підкреслили в МЗС України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти