Стало складніше "вішати локшину": історик пояснив, навіщо РФ приховує архіви про Другу світову

16 червня 2021, 03:09
278
З розвитком Інтернету російське інформаційне поле стало вразливішим, тому влада РФ почала хвилюватися.
Кремль
Кремль фальсифікує історію про Другу світову війну / Reuters

Світ знає далеко не про всі злочини радянської влади, і саме тому Росія приховує документи про Другу світову війну і забороняє дискусії на цю тему.

Політичний аналітик, історик Олександр Палій заявив, що Росії є, що приховувати про Другу світову війну. У Кремлі бояться правди про цю війну і роль Радянського Союзу в подіях початку війни, в її розпалюванні, а також про співпрацю з нацистами, тому архіви закрили ще на кілька десятиліть.

"Якби правда була на боці Росії, вона б так не хвилювалася, навмисно обмежуючи можливості ведення історичної дискусії цим рішенням Держдуми і спробами заховати архіви", - сказав Палій в коментарі Главреду.

відео дня

"Чому саме зараз Росія вирішила унеможливити історичну дискусію з цього приводу? Тому що в часи, коли активно розвивається Інтернет, російське інформаційне поле стало вразливішим, і російській владі стає все важче приховувати правду і "вішати локшину" на вуха російським громадянам. Саме тому вона намагається всіляко протидіяти цьому", - додав історик.

читайте також"Нічого в цьому доброго немає": Путін розкритикував Зеленського за слова про Другу світовуЗазначимо, в березні глава Міноборони Росії Сергій Шойгу скасував указ про розсекречення архівів Червоної Армії та Військово-Морського Флоту за період Другої світової війни 1941-1945 років.

Архіви розсекретив у травні 2007 року тодішній міністр оборони РФ Анатолій Сердюков.

У березні 2021 року російська Держдума ухвалила закон про позбавлення волі та мільйонні штрафи за публічну образу ветеранів.

Як повідомляв Главред, в грудні 2020 року в Росії розсекретили архівні документи, що стосуються участі військ НКВД в боях під Москвою в грудні 1941 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти