Стало відомо, які країни і коли першими вийдуть з пандемії: в чому їх "родзинка"

4 листопада 2021, 08:14
Коронавірус буде головним захворюванням ще довгі роки.
коронавірус маска covid-19
Коронавірус буде страшним захворюванням ще довго / Getty

Експерти попереджають людство, що коронавірус "пануватиме" на землі ще багато років і буде головною причиною смертності на землі.

Однак є країни, які першими зможуть його здолати. Щасливчиками стануть США, Великобританія, Португалія та Індія. Такий прогноз вчених опублікував Reuters.

Вся справа в тому, що ці країни матимуть певне поєднання високого рівня вакцинації і природного імунітету серед людей, які заразилися коронавірусом. Таким чином COVID там стане ще однією сезонною хворобою.

"Ми вважаємо, що в період з сьогоднішнього дня до кінця 2022 року настане момент, коли ми отримаємо контроль над цим вірусом, коли ми зможемо значно знизити важкі захворювання і смертність", - цитує видання головного епідеміолога Всесвітньої організації охорони здоров'я Марію Ван Керкхове.

Також фахівці попереджають, що коронавірус COVID-19 ще багато років буде однією з головних причин смертності населення планети. Так як буде вести себе, як кір: викликати спалахи в групах населення з низьким рівнем вакцинації.

читайте такожСоціологи з'ясували, чому українці не хочуть щепитися від коронавірусуДеякі дослідники кажуть, що COVID-19 стане більше схожим на грип.

"Ніхто не виключає повністю того, що деякі називають "сценарієм судного дня", при якому вірус мутує до такої міри, що буде вислизати від насилу завойованого імунітету", - йдеться у виданні.

Нагадаємо, загальнонаціональне дослідження Центрів контролю і профілактики захворювань (CDC) показало, що мРНК-вакцини проти коронавірусу істотно краще захищають, ніж імунітет після перенесеного захворювання.

Читайте також:

Названі нові страшні наслідки коронавірусу

В Україні з'явилися перші ознаки стабілізації захворюваності коронавірусом-KSE

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти