США придумали спосіб зупинити війну в Карабасі без РФ - Москва відреагувала

2 листопада 2020, 20:33
Штати і Вірменія виступають проти Туреччини навіть у ролі посередника в цьому конфлікті.
Нагірний Карабах - Росія назвала умову введення скандинавських миротворців
Нагірний Карабах - Росія назвала умову введення скандинавських миротворців / Reuters

У США вважають за доцільне ввести у Нагірний Карабах миротворців зі Скандинавії. У той же час у Росії до цієї ідеї поставилися скептично.

Про те, що в Нагірний Карабах краще ввести скандинавських миротворців, заявив радник президента США з національної безпеки Роберт О'Брайен. За його словами, в Карабах не можна вводити миротворців із країн - співголів Мінської групи (а це Росія, США і Франція). А ось "солдати з Данії, Швеції, Норвегії та Фінляндії добре навчені і боєздатні", додав радник Трампа.

читайте такожУ США розкрили плани щодо врегулювання конфлікту у Нагірному КарабасіВін також додав, що виключаються миротворці з сусідніх країн і Туреччини. Більш того, Штати і Вірменія виступають проти Туреччини навіть у ролі посередника в цьому конфлікті.

У свою чергу заступник голови МЗС Росії Андрій Руденко заявив, що будь-які миротворці в Нагірний Карабах увійдуть лише після отримання згоди всіх сторін конфлікту, пише РИА Новости.

Що стосується конкретно скандинавських миротворців, то "потрібно у американців питати, звідки вони взяли цю ідею". Москва, за його словами, не в курсі подібних планів.

Сам О'Брайен раніше заявив, що Штати "вже ведуть переговори з представниками скандинавських країн про розміщення їхніх спостерігачів у регіоні" — проте офіційно ні про які переговори Вашингтона з країнами Скандинавії досі не повідомлялося. Зокрема, як пише Nord.News, Міністерство оборони Швеції офіційно спростувало будь-які відповідні звернення від американської сторони.

Війна в Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти