США пообіцяли Лукашенку "доброго потиличника"

29 травня 2021, 07:50оновлено 29 травня 2021, 15:48
Сполучені Штати у співпраці з ЄС та іншими партнерами і союзниками розробляють список адресних санкцій проти ключових членів режиму Лукашенка.
Лукашенко
США пообіцяли Лукашенку "доброго потиличника"/ Reuters

Сполучені Штати призупинять дію угоди про авіасполучення з Білоруссю і розробляють адресні санкції проти ключових представників влади, заявила офіційний представник Білого дому Джен Псакі. Вона зазначила, що також будуть повернуті раніше зняті санкції з дев'яти великих білоруських підприємств.

"Сполучені Штати у співпраці з ЄС та іншими партнерами і союзниками розробляють список адресних санкцій проти ключових членів режиму Лукашенка, пов'язаних з тривалими порушеннями прав людини і корупцією, фальсифікацією виборів 2020 року і подіями 23 травня", - заявила Псакі.

Прессекретарка Білого дому уточнила, що запровадження нових санкцій і повернення санкцій проти білоруських підприємств намічено на 3 червня.

Як відомо, санкції проти Білорусі готує й Україна - до Ради нацбезпеки і оборони України передано санкційний пакет з білоруського кейса, заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

читайте такожЛукашенко про Протасевича: цей покидьок вбивав людей у братській УкраїніРаніше лідери країн Євросоюзу під час чергового саміту вирішили розширити економічні санкції проти Білорусі, повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Все почалося після того, як 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли. Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, творець телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Його затримали білоруські силовики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти