ЗМІ дізналися про плани нового удару Євросоюзу по Білорусі

24 травня 2021, 14:00
ЄС розглядає варіант не тільки припинення авіасполучення з Білоруссю.
Євросоюз
У ЄС переглянуть можливість блокади наземного транзиту до європейських країни з Білорусі / Reuters

У Брюсселі вже в понеділок, 24 травня, розглянуть варіант посилення санкцій щодо Білорусі. Йдеться не тільки про припинення авіасполучення з республікою, а й блокаду наземного транзиту до країн Євросоюзу з білоруської держави. Такі заходи пов'язані із затриманням літака, на якому перебував журналіст Роман Протасевич.

Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела, за словами високопосадовця з ЄС, крім припинення авіасполучення і блокади наземного транзиту, розглядається варіант санкцій проти низки фізичних і юридичних осіб. Втім, обмеження проти компаній і фізосіб у Брюсселі не вважають ефективним кроком.

Однак, як стверджує співрозмовник, припинення всіх польотів компаній з ЄС над Білоруссю і обмеження всього транзиту призведе до збільшення витрат для компаній Європи.читайте такожПерехоплення літака Афіни-Вільнюс: вісім країн вимагають закрити небо над Білоруссю

Підкреслюється, що питання інциденту з літаком Rynair в Білорусі буде розглянуто вже сьогодні, 24 травня, у Брюсселі напередодні початку дводенного саміту.

Інцидент з літаком Ryanair у Мінську

  • Літак компанії Ryanair, який прямував рейсом Афіни-Вільнюс у неділю, 23 травня, здійснив вимушену посадку у Мінську після повідомлення про замінування. Однак вибуховий пристрій не знайшли.
  • На борту авіалайнера знаходився білоруський опозиційний журналіст, творець Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Його затримали силовики у Мінську.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала інцидент з літаком Ryanair у Мінську "спецоперацією спецслужб" і заявила, що Протасевичу у Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • У Євросоюзі різко відреагували на цю ситуацію і закликали офіційний Мінськ дати пояснення інциденту.
  • Згідно з даними ЗМІ, Романа Протасевича у Білорусі звинувачують у масових заворушеннях за кількома статтями. Однак жодна зі статей не передбачає виняткової міри покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти