ЗМІ розповіли, як завдяки розвідці США ЗСУ регулярно обманюють російських окупантів

27 квітня 2022, 16:50
Представник Національної Ради Безпеки США підтвердив, що американська адміністрація ділиться оперативною, детальною інформацією про військову ситуацію.
Україна, США
ЗМІ розповіли, як завдяки розвідці США ЗСУ регулярно обманюють російських окупантів / УНІАН

Американська розвідка ділиться оперативною інформацією з українським військовим командуванням з приводу того, куди націлені ракетні удари росіян, щоб українці могли швидко переміщати власні системи ППО. Про це повідомляють журналісти телеканалу NBC News з посиланням на свої неназвані джерела серед діючих і колишніх чиновників в американській владі.

За словами одного з колишніх високопоставлених чиновників, американська розвідка передає оперативні дані з комерційних супутників на орбіті, що відстежують російські війська і авіацію. Але спецслужби США надають також і деталі про пологи військ і підрозділи російської армії, що діють в різних точках на театрі бойових дій.

Крім того, завдяки цьому обміну інформацією між розвідувальними агентствами, в перші дні вторгнення українські сили зуміли вчасно збити великий російський транспортний літак з сотнями десантників на борту. І саме цей літак росіяни збиралися посадити в аеропорту імені Антонова в Гостомелі.

читайте такожРосія готує ракетний удар по Придністров'ю, розсилають СМС з попередженням - українська розвідка

Нагадаємо, раніше російські окупанти, ймовірно, намагаються оточити добре укріплені українські позиції на сході України.

Про це йдеться у свіжому зведенні військової розвідки про ситуацію в Україні станом, яку опублікувало Міноборони Великобританії.

"Українські сили готують оборону в Запоріжжі до можливого нападу Росії з півдня", - додали в британському оборонному відомстві.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти