Штурм Капітолію в США: прихильників Трампа масово звільняють

8 січня 2021, 23:28
Під час заворушень загинули п'ятеро людей.
У Вашингтоні прихильники Дональда Трампа прорвалися в Капітолій
У Вашингтоні прихильники Дональда Трампа прорвалися в Капітолій / Reuters

Деякі американці, впізнані під час штурму Капітолію 6 січня, втратили свою роботу. Так, безробітними тепер є співробітник маркетингової компанії Navistar, юрист компанії Goosehead Insurance, співробітник коледжу в Пенсільванії, пише СNN.

Керівництво Navistar заявило, що звільнило свого співробітника, якого побачили на фото всередині Капітолію. Чоловік був із бейджем компанії.

"Хоча ми підтримуємо право наших співробітників на мирне і законне вираження поглядів, будь-хто, чия небезпечна поведінка створює загрозу для безпеки й здоров'я інших, не може залишатися співробітником нашої компанії", - йдеться в заяві.

Втратив роботу і юрист у техаській компанії Goosehead Insurance Пол Девіс. Його впізнали на відео. Чоловік, однак, не погодився з рішенням про звільнення, заявивши, що він протестував мирно і проникнути до будівлі не намагався.

читайте такожТрампу загрожує імпічмент: у Конгресі США назвали терміни

Залишився без робочого місця в коледжі Сен Вінсен у Пенсільванії, де пропрацював 21 рік, Рік Сакконі. Він сам публікував на своїй сторінці в соцмережі фото і відео з місця подій. Він пояснив ЗМІ, що вирішив піти, аби уникнути скандалу навколо коледжу.

Тим часом за інформацією видання The Washington Post, серед "штурмовиків" були також і російськомовні. Так, одному із затриманих під час заворушень у суді потрібен був перекладач із російської мови.

Він, зазначає видання, на судовому засіданні заперечував свою причетність до штурму державної будівлі.

"Я не знаю, про яке незаконне вторгнення ви говорите", - наводить слова російськомовного затриманого The Washington Post.

Також стало відомо, що більшість обвинувачених приїхали 6 січня до Вашингтону на мітинг на підтримку Дональда Трампа зі штатів Орегона, Флориди, Вайомінгу, Коннектикуту, Пенсільванії, Мериленду і Вірджинії.

Під час заворушень загинули п'ятеро людей.

США Новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти