Штати завдали нового удару по режиму Лукашенка в Білорусі

20 лютого 2021, 01:13
США запровадили візові санкції проти 43 білоруських чиновників і силовиків.
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен / Фото Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, щоШтати запроваджують візові санкції ще проти 43 громадян Білорусі, які відповідальні за підрив демократії в країні.

Обмеження торкнуться посадових осіб високого рангу і представників білоруських правоохоронних органів. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

Особи, які потрапили до списку санкцій, позбавляються права на в'їзд до Сполучених Штатів. Зокрема, санкції торкнуться високопосадовців сектора правосуддя; керівників правоохоронних органів і рядових співробітників, які затримували мирних демонстрантів і ображали їх; суддів і прокурорів, які брали участь у призначенні вироків мирним демонстрантам і журналістам до тюремного ув'язнення; а також керівників навчальних закладів, які погрожували студентам за участь у мирних протестах.

"Сполучені Штати продовжують підтримувати міжнародні зусилля з незалежного розслідування порушень на виборах в Білорусі, порушень прав людини під час виборів і репресій. Ми підтримуємо хоробрий народ Білорусі та підтримуємо його право на вільні та справедливі вибори", - йдеться у заяві.

читайте такожП'ять країн приєдналися до санкцій ЄС проти Білорусі

Санкції проти Білорусі - про що раніше писав Главред:

  • Захід не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі та рішуче засуджує підсумки президентських виборів, що відбулися 9 серпня 2020 року на території країни і завершилися офіційно проголошеною перемогою Лукашенка, а також застосуванням насильства проти активістів.
  • 23 грудня 2020 року уряд США запровадив санкції проти низки силових структур і чиновників Білорусі.
  • Зокрема, до списку санкцій потрапив перший заступник глави білоруського МВС Геннадій Казакевич, а також Центральна виборча комісія Білорусі; спецназ Альфа КДБ Білорусі; Головне управління внутрішніх справ Мінського міського виконавчого комітету; мінський ОМОН.
  • У жовтні Євросоюз запустив санкції проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Обмеження торкнулися осіб, які, як вважають в Брюсселі, пов'язані з політикою фальсифікації виборчого процесу і застосуванням насильства до протестувальників. У санкційний список були включені 44 білоруських політика і чиновника.
  • У листопаді ЄС розширив санкції проти офіційного Мінська. У списки потрапили ще 15 осіб. У їх числі опинився і сам Лукашенко.
  • 17 грудня Євросоюз ухвалив третій пакет санкцій проти правлячого режиму Білорусі. Під обмеження потрапили 29 фізичних осіб та 7 компаній, які, як вважають у Брюсселі, пов'язані з політикою Олександра Лукашенка.
  • ​Велика Британія також запровадила санкції відносно ще 29 білоруських чиновників і семи білоруських компаній. Санкції пов'язані з протестами після виборів президента в Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти