Санкції проти РФ точно містять ембарго на нафту - журналіст "Радіо Свобода"

13 травня 2022, 16:28
Кореспондент "Радіо Свобода" Йозвяк пише, що високопоставлені чиновники Євросоюзу розглядають шостий пакет санкцій проти РФ з нафтовим ембарго.
Нафта, ЄС
Санкції проти РФ точно містять ембарго на нафту - журналіст / колаж ua.depositphotos.com/

Керівництво Європейського Союзу все ще готує новий, шостий за рахунком, пакет санкції проти Росії загальним рішенням ‒ у тому числі з ембарго на постачання нафти. Про це написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter.

"Високопоставлені чиновники ЄС кажуть, що 6-й пакет санкцій проти Росії слід розглядати як пакет, мабуть, відкидаючи ідею про те, що тільки деякі його аспекти, такі як списки, можуть бути схвалені, в той час як нафтове ембарго буде схвалено пізніше", - зазначив він.

читайте такожУ країн ЄС немає згоди щодо повного ембарго на російські енергоносії-Боррель

Нагадаємо, раніше, за інформацією агентства Bloomberg, посли країн Євросоюзу не домовилися по шостому пакету санкцій проти РФ через позицію Угорщини. Будапешт відмовляється підтримувати ембарго на російську нафту. Угорщині як виняток дозволили купувати нафту в Росії до 2024 року, проте держава все одно заблокувала угоду.

Але є дані про те, що від міжнародної міжбанківської системи SWIFT повинні бути відключені ще три російські банки, серед яких найбільший Держбанк Сбербанк.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти