Найефективніші "санкції" - вибухові санкції від СБУ

4 лютого 2024, 09:10
Після початку повномасштабної російської агресії "Захід" почав накладати санкції на рф. У чому головна проблема цих санкцій?
Пожар в Волгограде
Пожежа у Волгограді / Колаж: Главред, скріншоти

Тим часом продовжують накладатися найефективніші "санкції" - санкції від СБУ. Поки ЄС обговорює черговий санкційний пакет, а США "зависли" у з'ясуванні внутрішніх стосунків, українські дрони долетіли до Волгограду, де вразили місцевий нафтопереробний завод. Два безпілотники уразили установку первинної переробки нафти, без якої виробництво втратить значну частину потужності. Це вже третій підрив Службою російських НПЗ за останні два тижні. За інформацією Reuters, ці атаки майже на третину скоротили експорт нафтопродуктів з країни-бензоколонки.

Чому це важливо?

відео дня

Після початку повномасштабної російської агресії "Захід" почав накладати санкції на рф. У чому головна проблема цих санкцій?

Процедури їхнього накладання - довгі. Під час самого накладання постійно "вилазять" якісь заперечення та обмеження, оскільки низка країн турбуються, щоб санкції не вдарили по них. Зрештою, низка держав продовжує ігнорувати факт російської агресії проти України, продовжуючи купувати у них нафту та нафтопродукти. Нехай і з суттєвою "знижкою".

У підсумку держава-бензоколонка продовжує заробляти величезні гроші, витрачаючи більшу їх частину на війну проти України. Так у ворога з'являються іранські та північнокорейські ракети, дрони та набої. А ще вони можуть купляти через "сірі" схеми необхідні для військового виробництва західні товари подвійного призначення. І поки "Захід" сильно "втомлюється" від війни, російська сторона продовжує нарощувати свій військовий потенціал. І все чому? Бо хтось не спромігся серйозно перекрити кран на "бензоколонці".

Тепер виявляється, що "санкції від СБУ" тут працюють значно ефективніше. Отже, і "бавовна" триватиме, аби довести "санкційний" ефект до максимуму. Характерно, що б'ють українські дрони туди, куди треба. По технологічним виробництвам, побудованим за великі гроші з використанням великої кількості вартісного західного обладнання. Замінити його буде непросто і дуже дорого. І це вже буде прямо впливати на російські гроші, а російські гроші будуть впливати на стан справ на фронті.

Вони працюють. Вони - це санкції СБУ.

Хто такий Петро Олещук?

Петро Олещук - політолог, викладач КНУ імені Тараса Шевченка. Народився в Прип'яті в 1983 році. Закінчив у 2006 році філософський факультет університету імені Шевченка. Автор понад 30 наукових праць з політології, пише my.ua.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти