Росію викинуть з Європи: експерт пояснив мету Британії в повному розгромі РФ

2 червня 2022, 04:15
984
Союз Тримор'я для Великобританії дуже вигідний - і економічно, і політично, пояснив Олег Жданов.
Зеленський, Джонсон
Володимир Зеленський і Борис Джонсон / Офіс президента

Великобританія бачить завершення війни в Україні в контексті ймовірного переділ ринку на європейському континенті, заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Паралельно зі Сполученими Штатами Британія просуває перший імперський проект - союз Тримор'я, що дуже турбує США. У цьому плані спостерігається якась конкуренція між Великобританією і США", - підкреслив він у матеріалі на Главреді.

Експерт упевнений в тому, що союз Тримор'я для Великобританії дуже вигідний – і економічно, і політично.

"Україна - це перехрестя доріг, а, об'єднавшись з Польщею, Україна просто поставить тут митний паркан, і нас ніхто не обійде, всі будуть змушені платити мита", - пояснив він.

Військовий аналітик упевнений в тому, що Лондону потрібна цілісна Україна і повний розгром Росії.

"Британії це потрібно для того, щоб не було конкурентів. Адже якщо почнуть "пиляти" європейський ринок, то головним конкурентом буде Росія (Європу вони і так умовлять)", - зазначив він.

Експерт стверджує, що в англосаксонський клуб входить не тільки Великобританія, але і Канада, Австралія, Нова Зеландія.

"На їхню допомогу ми теж можемо розраховувати. Як тільки британці почули, що шведи і фіни хочуть вступити в НАТО, вони тут же підписали договори з цими двома країнами про військову взаємодопомогу. І що ви думаєте, на прохання Британії шведи або фіни не поділяться з нами озброєнням? Поділяться! Особливо фіни - адже у них тисяча кілометрів кордону з РФ. Шведи теж бояться Росії, тому що у них там острів, через який Росія збирається захоплювати країни Балтії, і ці плани вже оголошувалися по федеральному каналу Росії. Тому у нас з дня на день почнуть воювати шведські Archer, хоч чотири гаубиці, але вони будуть на озброєнні ЗСУ", - додав Жданов.

читайте такожРозвал РФ або зміна влади: експерт назвав ймовірного наступника Путіна

Нагадаємо, раніше Жданов заявив про те, що поставки західного озброєння Україні не завжди відповідають очікуванням, тому "гаряча" фаза війни може затягнутися до кінця 2022 року.

Як пише він у матеріалі на Главреді, поки Захід екстрено дає Україні лише найнеобхіднішу зброю, щоб вона могла тримати ситуацію під контролем на фронті.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти