"На сто років назад": російський олігарх порівняв владу Росії з більшовиками

10 березня 2022, 20:10
875
Потанін попередив, що Росія зіткнеться з глобальною недовірою інвесторів на десятиліття.
'На сто років назад': російський олігарх порівняв владу Росії з більшовиками

Конфіскація підприємств іноземних компаній, які оголосили про відхід, відкине Росію в 1917 рік, заявив один із найбагатших росіян Володимир Потанін в Telegram.

Потанін попередив, що Росія зіткнеться з глобальною недовірою інвесторів на десятиліття в разі конфіскації підприємств компаній, які оголосили про відхід з російського ринку.

Конфіскація активів "поверне Росію на сто років тому, в 1917 рік", попередив Потанін.

відео дня

Він також зазначив, що багато компаній, які оголосили про припинення роботи в Росії, могли приймати рішення "дещо емоційно" та під "безпрецедентним тиском". На його думку, швидше за все, вони повернуться, і слід зберегти для них таку можливість.

Націоналізація, тобто викуп підприємств і повернення їх у держвласність, як правило, застосовується для реструктуризації цілих галузей, часто з подальшою приватизацією, додав співвласник "Норнікеля".

"Тому не впевнений, наскільки сьогодні доцільно говорити про націоналізацію активів зарубіжних компаній", - зазначив він.

Війна РФ проти України

Рано вранці 24 лютого Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти