Росіяни панікують: ворог боїться заходу українських ДРГ на Курську АЕС - Світан

30 серпня 2024, 02:36
220
Окупанти видали розпорядження про обмеження в'їзду в населений пункт, де знаходиться станція, не просто так.
Курская аэс, ВСУ, карта боев
Окупанти намагаються захистити станцію від прориву ДРГ / Колаж: Главред, фото: скріншот з карти, Вікіпедія, 36 ОБрМП ім. Михайла Бєлінського

У зв'язку з розпорядженням влади у місто Курчатов, де розташована Курська АЕС, потрапити тепер можуть лише ті, хто мають спеціальну перепустку. Окрім цього бетонні блоки окупанти виставляють на лінії Курчатов-Льгов-Рильськ.

Як розповів в етері 24 каналу військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, ймовірно, розвідка країни-агресора Росії донесла окупантам, що ЗСУ можуть вийти на трасу Рильськ-Льгов-Курчатов як і зі сторони Суджі, так і зі сторони Глухова.

Експерт вважає, що ці перекриття і обмеження вказують на паніку і страх заходу українських диверсійних груп на територію атомної електростанції, адже для її звільнення та контролю над нею відібрані спеціальні підрозділи.

відео дня

"Тобто це ті підрозділи, які можуть виконувати бойові задачі з деблокування атомних станцій. У них є спеціальна підготовка для роботи поруч з реакторами, знають як потрібно поводитися. Росіяни бояться заходу саме цих груп на атомну станцію у Курську", – каже Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Ситуація в Курській області - останні новини

Напередодні президент Зеленський повідомив, що заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який розказав про прогрес у проведенні операції в Курській області. За його словами, українські захисники розширюють контроль над територією Курщини та поповнюють обмінний фонд.

Раніше стало відомо, що після знищення основних мостів, росіяни в Курській області збудували вже четверту понтонну переправу через річку Сейм. Новий міст спорудили у селі Зване.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль 31 квадратний кілометр території в Курській області за останній тиждень. Українські захисники просуваються зі швидкістю 4,5 квадратних кілометри на добу.
Читайте також про ситуацію на фронті в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти