Російські бомбардувальники підлетіли до Аляски: у США оперативно відреагували

7 лютого 2024, 18:03
У США виявили чотири російські військові літаки, які діяли в ідентифікаційній зоні ППО Аляски.
Російські бомбардувальники підлетіли до Аляски: у США оперативно відреагували
Росія направила два бомбардувальники в бік Аляски / колаж: Главред, фото: Білий Дім, Вікіпедія

Командувач дальньої авіації Росії генерал-лейтенант Сергій Кобилаш заявив, що російські два стратегічні бомбардувальники Ту-95МС пролетіли над водами поблизу американського штату Аляска.

Ту-95, відомі в НАТО як "Ведмеді", летіли близько 9 годин у супроводі винищувачів Су-30СМ. Вони пролетіли над Беринговим і Чукотським морями, передає Reuters.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки повідомило, що воно виявило чотири російські військові літаки, які діяли в ідентифікаційній зоні ППО Аляски.

відео дня

"Російський літак залишався в міжнародному повітряному просторі і не входив у суверенний повітряний простір США або Канади", - заявили американські військові.

Відомо, що російський диктатор Володимир Путін у 2007 році відродив практику радянських часів щодо відправки стратегічних бомбардувальників на регулярне патрулювання за межами кордонів РФ.

Нагадаємо, що НАТО попереджає населення Заходу про підготовку до "всебічної війни" з Росією. Голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що сили НАТО готуються до конфлікту з Росією, однак, дискусії набагато ширші.

Олег Жданов заявив, що РФ почне масштабну війну проти НАТО у 2025 році. Штаби національних армій країн-членів НАТО починають готувати і проводити командно-штабні військові ігри і навчання.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти