РФ влаштовує провокації над Чорним і Балтійським морем: НАТО перехоплює літаки агресора

29 квітня 2022, 16:31оновлено 29 квітня 2022, 17:15
Винищувачі НАТО, розміщені в Балтії і Чорноморському регіоні, "багато разів" за останні чотири дні піднімалися для перехоплення російських літаків.
винищувач, Данія, Росія, перехоплення
НАТО перехоплює літаки РФ / ac.nato.int

Починаючи з 26 квітня радари НАТО зафіксували кілька нерозпізнаних літаків над Балтійським і Чорним морем.

При цьому винищувачі НАТО, розміщені в Балтії і Чорноморському регіоні, "багато разів" за останні чотири дні піднімалися для перехоплення російських літаків поруч з повітряним простором країн-членів, повідомила прес-служба Командування Повітряних сил Альянсу.

Відзначається, що об'єднані центри управління повітряними операціями в Удемі (Німеччина) і Торрехоні (Іспанія) підняли винищувачі в регіонах для перехоплення та ідентифікації цих літаків.

"Винищувачі швидкого реагування з Польщі, Данії, Франції та Іспанії в різний час, починаючи з вівторка, піднімали в повітря в Балтії для забезпечення повітряного простору союзників. У Чорноморському регіоні піднімали винищувачі швидкого реагування Румунії та Британії для ідентифікації невідомих об'єктів, що наближалися до повітряного простору союзників", - додали в НАТО.

читайте такожНАТО втрутиться у війну: Арестович про можливу ядерну атаку

Раніше повідомлялося про те, що Північноатлантичний альянс готовий підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії протягом багатьох років. І така допомога буде включати в себе, зокрема, надання країнами-членами НАТО сучасного озброєння.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти