РФ перекидає до українського кордону мотострілецьку дивізію з танками - соцмережі

5 квітня 2021, 00:54
Військових РФ з Кемеровської області перекидають до кордонів України.
ДНР, танки, Донецьк, бойовики
Військових РФ перекидають на кордон з Україною / Reuters

Оприлюднено нові докази перекидання до українському кордоні частин армії Російської Федерації.

Як повідомляє в Telegram-каналі російська група Conflict Intelligence Team, військових РФ перекидають до кордонів України з Кемеровської області.

У повідомленні наголошується: "Користувач Твіттера @GirkinGirkin опублікував відео, де на залізничних платформах стоять танки Т-72Б3. На відео також видно номер однієї з платформ. Перевіривши його за допомогою сервісу gdevagon, ми встановили, що платформа рухається з Юрги Кемеровської області на залізничну станцію Маслівка в прикордонній Воронезькій області.

У довідці gdevagon також вказані (ідентичні) номери відправника і одержувача вантажу в ОКПО (загальноросійський класифікатор підприємств і організацій) — 07703609. Шляхом простого пошуку ми встановили, що цьому номеру відповідає військова частина 21005-74-та гвардійська мотострілецька бригада, яка базується в Юрзі. Ця частина була переозброєна на танки Т-72Б3 ще в 2015 році.

РФ перекидає до українського кордону мотострілецьку дивізію з танками - соцмережі

Таким чином, ми отримали додаткове підтвердження того, що мотострілків з Центрального військового округу перекидають у напрямку українського кордону (про що ми вже писали раніше)".

читайте такожГенерал США назвав головні ознаки ймовірного удару РФ по Україні

Загострення на Донбасі:

  • Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань Захід 2021 стягує з усієї території РФ батальйонні тактичні групи к східним кордонам України.
  • В ході позачергового засідання Верховної Ради виступив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Він розкрив деталі загибелі 4 українських військових на Донбасі поблизу шумів. За його словами, військові загинули від снайперського пострілу під час розмінування району насосної станції.
  • Верховна Рада прийняла постанову, в якій засудила загострення бойових дій на Донбасі. Український парламент зажадав від Росії негайно припинити бойові дії і закликав світову спільноту вплинути на РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти