Рішення знайдено: Туск анонсував швидке розблокування кордону з Україною

12 грудня 2023, 14:52
Уряд Матеуша Моравецького не подбав про інтереси польських перевізників, підкреслив Дональд Туск.
Туск
Дональд Туск заявив про рішення щодо розблокування кордону з Україною / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, RMF FM

Новий уряд Польщі знайшов спосіб одночасно врахувати інтереси протестуючих перевізників і розблокувати кордон з Україною, заявив голова Ради Міністрів РП Дональд Туск.

За його словами, попередній уряд Матеуша Моравецького не подбав про інтереси польських перевізників і відмовився від контролю за кордоном з Україною під час війни, повідомляє Укрінформ.

"З простої порядності майбутні міністри цього уряду сиділи зі мною цілими годинами, після півночі, і шукали способи якнайшвидшого вирішення проблеми на українсько-польському кордоні. Ми шукали і знайшли способи якомога швидше врахувати потреби польських водіїв і одночасно негайно розблокувати кордон України, яка бореться і очікує перевезення товарів з цієї заблокованої автомагістралі", - підкреслив Туск.

відео дня

Блокада кордону з Україною в Польщі

Раніше повідомлялося про те, що у Польщі знову "заблокували" рух вантажівок. Рух вантажівок зупинився через одну фуру, яка нібито раптово зламалася посеред траси.

11 грудня стало відомо, що розблоковано рух вантажівок на польсько-українському кордоні. Україні вдалося домовитися про розблокування польсько-українського кордону для руху вантажівок, яке тривало більше місяця.

Як відомо, 6 листопада польські перевізники заблокували кордон з Україною. В результаті страйку польських перевізників сьогодні, 6 листопада, на трьох прикордонних пунктах з боку Польщі стали спостерігатися труднощі в русі вантажівок.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти