Ракети ATACMS і танки: у США зробили гучну заяву щодо нової зброї для ЗСУ

15 вересня 2022, 09:56оновлено 15 вересня 2022, 10:46
Українським захисникам необхідні безпілотники, танки, а також тактична ракетна система ATACMS, впевнений Мітч МакКоннелл.
ATACMS, прапор США
Україні закликали передати ракети ATACMS / defense.gov, Reuters

Для забезпечення переваги Збройних сил на полі бою в війні з РФ Україні необхідно надати більше озброєння, заявив лідер республіканської партії США Мітч МакКоннелл.

Українським захисникам необхідні безпілотники, танки, а також тактична ракетна система ATACMS, що має дальність близько 300 км., заявив він в ході виступу у Сенаті.

Американський політик нагадав про те, що бійці ЗСУ швидко освоїли РСЗВ HIMARS, а також Javelin і Stinger, при цьому вони "творять чудеса" із західним обладнанням.

відео дня

"Українцям потрібно більше зброї, ніж те, що ми їм даємо. Їм потрібно почати отримувати її швидше, а також їм потрібні нові можливості, такі як ракети дальньої дії ATACMS, великі дрони і танки", – упевнений він.

На думку МакКоннелла, Західна Європа повинна прискорити і збільшити свій внесок у допомогу Україні, а США – розширити можливості з виробництва критично важливих боєприпасів і систем.

Як відомо, нещодавно Норвегія надала Україні 160 керованих протитанкових ракет Hellfire, пускових засобів і блоків наведення до них, а також прилади нічного бачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Збройні сили України отримали від Чеської республіки кілька десятків танків Т-72 і бойових машин піхоти для боротьби з російською агресією.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти