Путін "викладає на стіл" останній козир у війні проти України – Піонтковський

27 жовтня 2022, 21:36
Він боїться застосувати ядерну зброю через можливу відповідь Заходу, тому намагається нанести Україні такої ж сильної шкоди іншими способами.
Владимир Путин, Андрей Пионтковский
Путін "викладає на стіл" останній козир у війні проти України – Піонтковський/ сайт Кремля, скрін

Російський диктатор Володимир Путін не може перемогти Україну на полі бою. У нього вже не залишилося козирів у військовому плані.

Щоб налякати Україну і Захід, він деякий час використовував шантаж ядерною зброєю. Проте західні держави дали йому ясно зрозуміти, що буде з ним і з Росією, якщо він піде на такий крок. Про це розповів російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський на каналі FREEДОМ.

Оскільки Путін розуміє наслідки і не наважується застосувати ядерну зброю, він вирішив іншими способами завдати Україні співставної шкоди і знищує українську інфраструктуру.

"Зараз він використовує на фронті останню карту – не використовувати ядерну зброю, за яку його покарають, а завдати співставної шкоди Україні, знищуючи її інфраструктуру. Я бачу за настроями у Вашингтоні, що готується дуже серйозна відповідь на цю його останню карту", – заявив експерт.

Піонтковський наголосив, що Путін уже передчуває свою поразку. Він розуміє, що війну для нього вже програно. Але російський диктатор намагається протриматися якомога довше. І саме тому він так тримається за Херсон, адже втрата цього міста буде великим ударом по його іміджу, й після цього Путіна можуть скинути з посади або навіть вбити.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники насправді не відступають з Херсона, а всі заяви про те, що вони відводять звідти свої війська, є інформаційною операцією російської сторони. Таким чином окупанти намагаються змусити Україну кинути на цей напрямок більшу кількість військових, щоб відтягнути їх з інших напрямків.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ розповіли, що російські окупанти можуть здійснити серію терактів у Херсонській області, коли їм доведеться відходити з окупованих територій регіону. Зокрема, вони можуть підірвати житлові будинки і нанести критичні збитки інфраструктурі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти