Путін стягнув війська до України і погрожує вторгненням: США готують сценарій порятунку громадян

7 грудня 2021, 17:56
У Байдена допустили евакуацію громадян, через загрозу вторгнення Росії в Україну.
США, Росія, прапори
Війська Росії і загроза для України / Getty Images

У США заявили про можливу евакуацію громадян з України, якщо Росія зважиться на вторгнення. На сьогодні розглядаються різні варіанти.

Як пише CNN, з посиланням на джерела, Пентагон вже планує дії з евакуації з України на випадок непередбачених обставин. А заступник держсекретаря Вікторія Нуланд напередодні заявила сенаторам, що варіанти стримування російського вторгнення у США досить обмежені.

Американські ЗМІ підкреслюють, що Росія вже стягнула достатньо сил, техніки і боєприпасів біля кордонів України, щоб в найкоротші терміни перейти в наступ.

На даний момент, як відзначають джерела CNN, адміністрація Байдена не бачить необхідності в евакуації з України.

"А обговорення варіантів є частиною планування на випадок серйозного погіршення ситуації з безпекою. Дипломатична служба безпеки Держдепартаменту планує організувати або санкціонований, або замовлений виїзд дипломатів з України, якщо того зажадає ситуація", - йдеться в повідомленні.

читайте такожСША відправлять війська до Східної Європи у разі атаки Росії на Україну-AFP

Війська Росії біля кордонів України

Раніше американські видання The Washington Post і Politico опублікували матеріали, в яких йшлося про підвищену концентрацію військ Росії біля кордонів України. Журналісти підкріплювали свої відомості супутниковими знімками з пересуванням російських військ.

В НАТО підтвердили надмірне скупчення російських військових підрозділів біля кордонів України. Більш того, в Альянсі сказали, що Росія має в своєму розпорядженні можливості для військового вторгнення на територію Української держави.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник зазначив, що в Києві серйозно стурбовані стягуванням до кордону російських військ. За його словами, ситуація нагадує обстановку 2014 року, коли Росія захопила Крим і Донбас.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що дії Росії щодо пересування військ пов'язані з нібито загрозою НАТО біля російських кордонів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти