Протести в США: названа нова несподівана причина смерті Джорджа Флойда

29 серпня 2020, 21:24оновлено 29 серпня 2020, 22:03
Ймовірно, стався набряк легенів від передозування наркотиків.
Філоніз Флойд з родиною загиблого
Флойд загинув від передозування наркотиків / Фото : gofundme.com

У США результати експертизи показали, що смерть темношкірого американця Джорджа Флойда настала в результаті набряку легенів, викликаного смертельною концентрацією наркотиків в його організмі.

Як повідомляє National Rewiew, патологоанатом Ендрю Бейкер констатував, що в крові Флойда було виявлено багато метамфетаміну і фентанілу.

"Якби його тіло виявили вдома, очевидною причиною смерті назвали б передозування", - повідомив судмедексперт.

відео дня

Результати розтину показали, що легкі Флойда збільшені в два рази, тобто американець був на межі смерті ще до затримання. Непрямим підтвердженням цього є те, що Флойд скаржився на нестачу повітря ще до того, як до нього застосували силовий метод затримання.

читайте також"Він вбивав мого брата": сім'я Джоржа Флойда зібрала понад 11 $ млн пожертвувань від американцівЗазначається, що такі результати експертизи були відомі ще 1 червня, але вимагали додаткової перевірки.

Однак паралельна судмедекспертиза, яку провели фахівці Збройних сил США, називає причиною смерті Флойда дії поліції. При цьому військові експерти підтверджують, що у загиблого діагностована інтоксикація, а також наявність в крові великої дози метамфетаміну і фентанілу.

Нагадаємо, 25 травня в місті Міннеаполіс штат Міннесота, поліцейський вбив 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда - він наступив йому на шию. Після чого люди звинуватили правоохоронців у расизмі і спалили поліцейську дільницю. Потім "вибухнула" вся країна - народ вийшов на вулиці і влаштував масові заворушення.

Пізніше у США продовжилися акції протесту, які почалися після акту поліцейського насильства і расизму. Так, в Портленді протестувальники знесли пам'ятник першому президенту США Джорджу Вашингтону. А в Брістолі осквернили два надгробки на місці поховання раба Сципіона Африканського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти