Путін готовий ввести війська в Білорусь на вимогу Лукашенка

15 серпня 2020, 20:37оновлено 15 серпня 2020, 21:19
Кремль має намір надати "всебічну допомогу".
Лукашенко
Лукашенко вже знайшов підтримку в Кремлі / УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія готова на першу вимогу Мінська ввести війська на територію республіки, і надати всю необхідну військову допомогу.

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір із Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Мушу сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно знайомий з тим, що відбувається. І ми з ним домовилися - при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь", - сказав Лукашенко на нараді в Генштабі, про це повідомляє Белта.

читайте такожPornhub звернувся до силовиків Білорусі За словами білоруського лідера, внутрішню ситуацію в республіці він з президентом РФ Володимиром Путіним обговорив телефоном. Глава Кремля висловив припущення, що проблеми Білорусі незабаром будуть вирішені.

В ході діалогу Лукашенко і Путін "підтвердили налаштованість на зміцнення союзницьких відносин".

Як відомо, в Євросоюзі заявили про наміри ввести санкції проти осіб, "відповідальних за насильство, репресії і фальсифікацію результатів виборів" в Білорусі.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що люди з оточення президента Білорусі Олександра Лукашенка готують шляхи відступу після загострення ситуації і кривавих зіткнень в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти