Президент Вірменії прийняв відставку уряду Пашиняна

25 квітня 2021, 11:55
До виборів Нікол Пашинян продовжить виконувати обов'язки глави Кабміну.
Армен Саркісян
Армен Саркісян прийняв технічну відставку уряду Пашиняна / пресслужба президента Вірменії

У неділю, 25 квітня, президент Вірменії Армен Саркісян прийняв технічну відставку уряду, про яку оголосив раніше прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

"На підставі статті 130 Конституції приймаю відставку уряду", - свідчить указ, опублікований у неділю на сайті глави вірменської держави.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян раніше в неділю оголосив, що подає у відставку для проведення в Республіці дострокових парламентських виборів 20 червня.

Пашинян додав, що згідно із законами і Конституцією, до проведення дострокових виборів в повному обсязі виконуватиме обов'язки прем'єра.

Слідом за Пашиняном в рамках технічної процедури пішов у відставку і уряд країни. Глава Кабміну додав, що виступить кандидатом на пост глави уряду від партії "Цивільний договір" на дострокових виборах.

Політична криза у Вірменії - про що йшлося раніше:

  • У Вірменії політична криза почалася в листопаді 2020 року після того, як вірменська сторона підписала угоду про припинення боїв у Нагірному Карабасі. Багато хто у Вірменії сприйняв такий крок, як капітуляцію.
  • У центрі Єревана спалахнули протести. Опозиційні партії зажадали відмови від виведення військ з Карабаху, відбулися сутички з поліцією, було багато затриманих.
  • Потім протестувальники зажадали, щоб Нікол Пашинян пішов з посади прем'єра.
  • Наприкінці лютого Генштаб Вірменії закликав до відставки уряду Пашиняна. Прем'єр назвав крок Генштабу спробою військового перевороту.
  • 28 березня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про те, що у квітні нинішнього року покине свій пост.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти