Пожежі в Греції: українські пожежники врятували два населених пункти

18 серпня 2021, 17:13
Зокрема, українці врятували 27 житлових будинків та культову місцеву споруду.
Пожежа в Туреччині
Instagram

У

Українські вогнеборці, які за підтримки групи "Метінвест" Ріната Ахметова поїхали до Греції допомагати країні боротися з масштабними лісовими пожежами, врятували два населених пункти - Спатарі та Метохи.

Як передає УНІАН, загін Державної служби України з надзвичайних ситуацій у складі 100 осіб, успішно виконавши покладене на них завдання з тушіння лісових пожеж у Греції, повернувся додому, приземлившись у київському аеропорту "Жуляни" у понеділок, 16 серпня.

відео дня

"Зведеним загоном ДСНС ліквідовано окремі осередки пожежі по фронту понад 19 тис. метрів, глибиною до 60 м, ліквідовано низову пожежу на площі 1,7 га та верхову площею 350 кв. метрів, врятовано 2 населених пункти Спатарі та Метохи", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Зокрема, у зазначених населених пунктах українські пожежні врятували 27 житлових будинків, культову споруду, 33 господарчі будівлі, зерносховище, притулок для собак, 54 вулики та стадо овець, а також 23 гектари оливкового та інжирного саду.

Переліт українських рятувальників став можливий завдяки українській промисловій компанії "Метінвест", яка оперативно включилася в процес і оплатила рейс літака в обидві сторони.

Нагадаємо, це не перший раз, коли компанія проявляє ініціативу в подібних суспільно важливих питаннях. Минулого року" Метінвест " профінансував виліт літака з Китаю з гуманітарним вантажем для допомоги Україні в протистоянні поширенню COVID-19.

Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших у СНД виробником залізорудної сировини та сталі.

Основні акціонери "Метінвесту" - група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти