Трамп переніс саміт "великої сімки" і хоче на ньому бачити Путіна

31 травня 2020, 08:07
Президент США через пандемію коронавірусу переніс саміт G7 на осінь.
Трамп
Трамп переніс саміт великої сімки / Reuters

Президент США Дональд Трамп переніс зустріч лідерів країн "великої сімки" з кінця червня на вересень і вирішив запросити на нього в тому числі Росію.

Крім того, очільник Білого дому хоче запросити на саміт Південну Корею, Австралію та Індію.

"Мені не здається, що G7 певною мірою є представником того, що відбувається у світі. Це дуже застаріла група країн", — цитує Трампа агентство Reuters.

Як відомо, 20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що Росію треба повернути до великої вісімки (G8). Пізніше під час телефонної розмови президенти США і Франції – Дональд Трамп і Еммануель Макрон – домовилися, що в 2020 році Росію запросять до участі у саміті країн Великої сімки (G7), звідки її вигнали після незаконної анексії українського Криму.

читайте також"Хворі лузери": Трамп скипів через "слід Путіна" у масових заворушенняхНагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася від участі в очному саміті лідерів "великої сімки" в червні.

"Федеральний канцлер дякує президенту США Дональду Трампу за запрошення на саміт G7 наприкінці червня у Вашингтоні. На сьогодні, враховуючи загальну ситуацію з пандемією коронавірусу, вона не може погодитися на особисту присутність та поїздку до Вашингтона. Звичайно, вона продовжить стежити за розвитком ситуації з пандемією", – повідомив офіційний представник кабміну ФРН Штеффен Зайберт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти