"Ляпас" Путіну: диктатор втрачає контроль над ситуацією на Курщині - Фесенко

22 серпня 2024, 10:55
531
Курська операція — це удар по репутації та самолюбству Кремля, а також по всій російській армії, каже політолог.
'Ляпас' Путіну: диктатор втрачає контроль над ситуацією на Курщині - Фесенко
Путін втрачає контроль над ситуацією на Курщині / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, deepstatemap.live

Курська операція Сил оборони України вже має цілу низку політичних наслідків для Росії. Найголовніше з них те, що війна перейшла на територію Російської Федерації. Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зауважив, що РФ втратила контроль над частиною території Курської області. І це не просто вперше за нинішню велику війну Росії проти України, а вперше після Другої світової війни.

За його словами, навіть деякі російські політологи, причому лояльні до Кремля, назвали це ляпасом Путіну.

відео дня

"По суті, це прояв слабкості, неготовності до таких дій. Це і слабкість Кремля, і російської армії. Причому знову сталася іронія з темою "трьох днів". На початку війни Кремль пообіцяв за "три дні розгромити" Україну. І багато хто вірив у це, очікував подібного. Але не вийшло, і досі не виходить. А тепер Герасимов, начальник генштабу збройних сил Російської Федерації, пообіцяв Путіну за "три дні" вирішити проблему в Курській області. Причому вони не називають це війною. Вони називають це "масштабними провокаціями", "проблемами", "спробою прориву". Хоча яка тут спроба, якщо російська влада втратила контроль більш ніж на 1 тис. квадратних кілометрів Курської області?", — наголосив політолог.

Він також підкреслив, що Курська операція — це удар по репутації та самолюбству Кремля, а також по всій російській армії.

"Слабкість Кремля проявилася не тільки всередині Росії. Вона відчувається знову, як у 2022-му році, і за кордоном. І Путін потенційно зараз втрачає контроль над розвитком ситуації. Він хотів примусити Україну до миру на своїх умовах, до односторонніх поступок. А тепер позиції Києва в перспективі майбутніх мирних переговорів значно посилилися. І сама логіка перемовин неминуче має змінитися. Це викликає лють, роздратування у Путіна", — каже Фесенко.

За його словами, Путін намагається применшити масштаби того, що сталося, замовчати, але в диктатора це погано виходить.

Хто такий Володимир Фесенко

Фесенко Володимир (8 листопада 1958, Лозова, Харківська область) - український політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента". Лауреат премії "Celebrity Awards 2020" в номінації "Політолог року", пише Вікіпедія.

Операція в Курській області - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російський диктатор Володимир Путін наказ своїм військовим витіснити українські війська з Курської області, але не знімати сили з ключових ділянок на Донбасі.

Також відомо, що наступ ЗСУ в Курській області створив чимало проблем для режиму Володимира Путіна в РФ, проте поки складно сказати, як операція остаточно вплине на стійкість його влади.

Крім того, раніше говорилось про те, що Україна продовжить військову операцію в Курській області і буде далі просуватися в регіоні, якщо Володимир Путін не піде на поступки і реальні перемовини з Києвом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти