Викрадення українського літака в Кабулі: з'явилися подробиці скандалу

24 серпня 2021, 19:15
Правління цивільної авіації Ірану заперечує викрадення літака.
Евакуація з Афганістану
Евакуація з Афганістану українським літаком / Генеральний штаб ЗСУ

В Ірані спростували інформацію про нібито захоплення українського літака у Кабулі озброєними людьми.

За словами представника Управління цивільної авіації Ірану Мохаммад Хасан Зібахш, літак, який евакуював громадян України, зупинявся в Ірані, щоб заправитися, а потім вилетів до Києва, передає іранське видання Tasnim.

"Цей літак вчора був заправлений паливом в аеропорту Мешхед і приземлився в аеропорту Києва о 21:50 за місцевим часом", — заявив Зібахш.

Він зазначив, що управління цивільної авіації Ірану заперечує "твердження України про те, що літак був викрадений або він пропав безвісти".

Варто відзначити, що ряд ЗМІ поширив інформацію з посиланням на заступника Міністра закордонних справ Євгена Єніна про евакуацію українців з аеропорту Кабула.

Нібито минулого тижня "український літак захопили озброєні люди", після чого той полетів до Ірану з невстановленою групою пасажирів на борту замість авіаперевезення українців.

читайте такожУ Києві приземлився другий літак з Афганістану: кого евакуювали

Представник МЗС України Олега Ніколенка заявив, що захоплених українських літаків в Кабулі або де-небудь ще немає. Інформація про "захоплений літак", яку тиражують деякі ЗМІ, не відповідає дійсності.

Евакуація українців з Афганістану - про що раніше писав Главред:

15 серпня Талібан захопив столицю країни Кабул і Президентський палац. Президент Ашраф Гані втік з країни.

Афганістан охопила паніка. Люди намагаються втекти з країни. 16 серпня Україна евакуювала з Афганістану 79 осіб з п'яти країн - у тому числі Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії, Таджикистану.

Згодом ще 153 українці зв'язалися з дипломатами і попросили допомоги у поверненні додому.

22 серпня з Афганістану в Україну евакуювали ще понад 80 осіб. Частина з них – громадяни України, частина – іноземці. Одна з евакуйованих українок розповіла, що відбувається в аеропорту Кабула.

Увечері в понеділок, 23 серпня, в Києві приземлився ще один український літак з Афганістану. Борт евакуював 103 людини. Серед евакуйованих з Афганістану 79 українців та членів їх сімей. Всього на борту були 103 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти