Перша країна ЄС повністю відмовилася від російського газу

2 квітня 2022, 19:39
За даними литовського оператора газотранспортної системи, в суботу, 2 квітня, імпорт російського газу до Литви дорівнював нулю.
Перша країна ЄС повністю відмовилася від російського газу
Литва відмовилася від російського газу

Литва першою в ЄС повністю відмовилася від імпорту російського газу. У Міністерстві енергетики країни заявили, що від початку поточного місяця газотранспортна система працює без блакитного палива з РФ, пише видання Delfi.

"Ми перша країна Європейського Союзу серед країн-постачальників "Газпрому", що домоглася незалежності від поставок російського газу", - цитує видання заяву міністра енергетики країни Дайнюса Крейвіса.

За даними литовського оператора газотранспортної системи, в суботу, 2 квітня, імпорт російського газу в Литву дорівнював нулю. У Міністерстві енергетики зазначили, що весь попит на газ задовольняється через термінал скрапленого природного газу в Клайпеді.

відео дня

Росія погрожує припинити постачання газу до Європи

Російський президент Володимир Путін 31 березня заявив про підписання указу, згідно з яким продаж газу "недружнім країнам" має здійснюватися в національній валюті – рублях. Він закликав зарубіжні компанії відкрити рахунки в банках РФ. У разі відмови заходу Росія має намір припинити постачання газу до Європи.

У Німеччині та Франції заявили, що вони не збираються купувати газ в Росії в рублях і назвали таку вимогу неприйнятною.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти