"Перезапуску" відносин між Вашингтоном і Москвою не буде: Байден дав важливе доручення розвідці

22 січня 2021, 07:58
Президент США доручив зібрати дані про агресивні дії РФ.
Байден, Путін
Джо Байден і Володимир Путін / Reuters

Президент США Джо Байден доручив розвідслужбам зібрати інформацію про імовірні ворожі дії Росії.

Про це заявила на брифінгу представник Білого дому Джен Псакі, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, американський лідер хоче отримати детальну інформацію про хакерську атаку на Solar Winds, російське втручання у вибори 2020 року, застосування хімзброї проти лідера російської опозиції Олексія Навального, а також з приводу даних про виплату грошей за напади на військових США в Афганістані.

Раньше Washington Post повідомляла з посиланням на джерела, що Байден не має наміру влаштовувати "перезапуск" відносин з Росією і готує нові заходи у відповідь на її агресивні, з точки зору Вашингтона, дії.

"Офіційні особи заявили, що Байден виключає "перезапуск" у двосторонніх відносинах з Москвою", - пише газета.

"Працюючи з Росією, ми також будемо прагнути притягнути Росію до відповідальності за її безрозсудні та агресивні дії, які ми спостерігали в останні місяці та роки", - сказав високопоставлений американський чиновник, ім'я якого не називалося.

читайте такожЯкими будуть відносини України та США при Байдені

США - Росія новини

  • 20 січня у Вашингтоні в будівлі Капітолія відбулася інавгурація Джо Байдена, він став 46-м американським президентом.
  • Попередником Байдена на посаді американського лідера був 45-й президент Дональд Трамп. Трампу приписували симпатію до Росії.
  • Прихильники Байдена виступають за збільшення тиску на Москву. Кандидат на посаду держсекретаря Ентоні Блінкен заявив, що Штати при Байдені розглядатимуть РФ в якості одного з головних супротивників.
  • Кандидат на пост держсекретаря Америки Ентоні Блінкен заявив, що США наполягатимуть на зупинці будівництва Північного потоку-2, чинитимуть тиск на Москву у справі Навального і боротимуться за світове лідерство.
  • Претендент на посаду глави Мінфіну Джанет Йеллен заявила про плани щодо перегляду санкційної політики США щодо Росії. Вона стверджує, що обмеження повинні стати стратегічними і переслідувати конкретні цілі.
  • Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що поки не обговорюється можлива зустріч Володимира Путіна з Джозефом Байденом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти