Пелосі назвала Трампа "служницею Путіна" і закликала Пенса усунути "схибленого"

11 січня 2021, 08:04оновлено 11 січня 2021, 08:54
Палата представників США ухвалила рішення звернутися до віце-президента Майка Пенса з вимогою усунути Трампа від влади.
Трамп
Пелосі назвала Трампа "служницею Путіна" / Reuters

Спікер Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі назвала чинного главу Білого дому Дональда Трампа "служницею" президента Росії Володимира Путіна і припустила, що у Росії є на Трампа якийсь компромат. Також вона переконана, що Трамп небезпечний.

"Я не знаю, що у росіян є на президента Трампа - особисте, політичне, фінансове...іншого пояснення, чому президент США є до такої міри служницею Путіна, немає", - сказала Пелосі в інтерв'ю CBS.

Також вона назвала Трампа "схибленим" і "неврівноваженим", і підкреслила, що його треба притягнути до кримінальної відповідальності.

"На жаль, людина, яка керує виконавчою владою, - схиблений, неврівноважений, небезпечний президент США. Пройде ще якась кількість днів, перш ніж ми зможемо захиститися від нього. Але він вчинив щось настільки серйозне, що потрібне кримінальне переслідування проти нього", - висловилася Пелосі.

На думку Пелосі, Трамп може помилувати самого себе.

"Він може помилувати себе за федеральні злочини, він не може помилувати себе за злочини за законодавством штатів. Тому проти нього йде розслідування у штаті Нью-Йорк", - розповіла спікер Палати представників.

Звернення до Пенса

Зазначимо, Палата представників США ухвалила рішення звернутися до віцепрезидента Майка Пенса з вимогою усунути Трампа від влади, заявила спікер Палати Ненсі Пелосі.

"Завтра вранці лідер більшості (в Палаті представників Стені) Хойер зажадає одноголосного ухвалення резолюції депутата (Джемі) Раскіна. Ця резолюція закликає віцепрезидента зібрати й мобілізувати кабінет, щоб пустити в дію 25 поправку і проголосити, що президент не здатний виконувати службові обов'язки. Після цього віцепрезидент негайно почне виконувати обов'язки президента", - йдеться у заяві Пелосі.

Вона уточнила, що якщо одноголосного рішення не буде, то законодавчий документ винесуть на пленарне засідання Палати представників наступного дня.

"Ми закликаємо віцепрезидента відповісти протягом 24 годин. Після цього ми приступимо до винесення документа про імпічмент на пленарне голосування", - заявила спікер Палати.

Останні події в США - про що йшлося раніше:

  • 10 січня стало відомо, що віцепрезидент США Майк Пенс не виключив, що може скористатися 25-ю поправкою до Конституції, що дозволяє відсторонити президента Дональда Трампа від влади.
  • 9 січня сенатор від Республіканської партії Ліза Меркаускі публічно заявила про свою незгоду з діями Дональда Трампа. Її слова стали першим голосом серед сенаторів-республіканців з вимогою відставки Трампа.
  • 9 січня в компанії Twitter ухвалили рішення назавжди заблокувати особистий акаунт президента США Дональда Трампа. У його публікаціях побачили "ризик подальшого підбурювання до насильства".
  • Чинний президент США Дональд Трамп вперше публічно визнав свою поразку на виборах глави держави й заявив, що він не йде на другий президентський термін.
  • 6 січня у Вашингтоні під час засідання Конгресу США щодо питання затвердження підсумків виборів президента, перемогу в яких здобув "демократ" Джо Байден, біля Капітолія відбулися заворушення. Прихильники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу і спробували влаштувати штурм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти