Пашинян зробив заяву у відповідь на відмову Саркісяна звільняти главу Генштабу

27 лютого 2021, 19:51
Позиція президента Саркісяна не допоможе врегулювати кризу у Вірменії, вважає Нікол Пашинян.
Пашинян
Пашинян направив ще одну пропозицію Саркісяну про відставку глави Генштабу / Reuters

Глава вірменського уряду Нікол Пашинян прийняв рішення про те, що він повторно направить президенту Вірменії Армену Саркісяну клопотання про звільнення глави Генштабу Збройних сил Оника Гаспаряна. Глава держави повинен прийняти конструктивне рішення, написав Пашинян на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Прем'єрміністр очікує затвердження відставки Гаспаряна і направляє Саркісяну ще одне клопотання.

"Президент прийняв рішення відправити назад до апарату прем'єра пропозицію про звільнення начальника Генштабу. Цей крок не сприяє вирішенню ситуації, що склалася. Я знову відправляю президенту пропозицію про звільнення глави Генштабу, чекаючи, що вона буде підписана в установленому порядку", - підкреслив Пашинян.

Наразі президент Вірменії повинен у триденний термін довести незаконність клопотання Пашиняна про відставку Гаспаряна, або ж погодитися з таким рішенням.читайте такожЕксперт розкрив причину, чому Вірменія опинилася на межі військового перевороту

Ситуація у Вірменії

  • 25 лютого Генштаб Вірменії випустив заяву з вимогою відставки уряду Нікола Пашиняна. Військові висловили невдоволення звільненням заступника голови генерального штабу Тирана Хачатряна, який раніше розкритикував заяву Пашиняна про російські ракетні комплекси Іскандер у Нагірному Карабасі. Після цього в країні знову почалися акції протесту за відставку Пашиняна.
  • Пашинян назвав таку вимогу спробою військового перевороту. У відповідь він заявив про відставку глави Генштабу Оника Гаспаряна, яку повинен був затвердити президент Вірменії Армен Саркісян.
  • 27 лютого президент Вірменії Армен Саркісян повернув голові уряду пропозицію про звільнення глави Генштабу Гаспаряна. Клопотання прем'єра щодо цього питання він вважає незаконним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти