Віддати Путіна під трибунал: петиція про суд над російським диктатором зібрала 1,8 млн підписів

27 серпня 2022, 11:33оновлено 27 серпня 2022, 12:44
Петицію про створення трибуналу щодо притягнення до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна за війну в Україні вже підписали 1,8 млн осіб.
Путін, Шойгу
Петиція про суд над російським диктатором зібрала 1,8 млн підписів / https://ua.depositphotos.com і УНІАН

Петицію на платформі Avaaz про створення спеціального трибуналу, який розслідуватиме російську військову агресію проти України та залученню до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна і його поплічників підписали вже понад 1,8 мільйона осіб. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає людей не зупинятися і продовжувати підписувати.

Ця петиція була опублікована в березні. Вона продовжує набирати підтримку, незважаючи на вимоги Росії до платформи видалити її.

Більше того, ініціатива "Путіна під трибунал" отримала підтримку юридичної спільноти та громадянського суспільства, ПАРЄ, Європарламенту, ПА НАТО і ПА ОБСЄ.

"Віддавши наказ напасти на Україну, Путін вчинив злочин агресії, найважчий з усіх злочинів проти міжнародного миру. Цей злочин не може і не повинен залишитися безкарним. Саме тому ми закликаємо наших міжнародних партнерів підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Світова громадська підтримка. Ми закликаємо людей по всьому світу підписати петицію "Путіна під трибунал", - каже міністр Кулеба.

Представники Avaaz пообіцяли - після того, як петицію підпишуть 2 млн осіб, вони почнуть безпосередньо співпрацювати з визнаними експертами в галузі міжнародного права з усього світу ‒ щоб домогтися покарання для російського диктатор і його кліки.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України Олексій Данилов на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter писав, що Володимир Путін і міністр оборони Сергій Шойгу готували концтабори для українців у Західному Сибіру,

Відповідно, рішення про повномасштабне вторгнення на територію України приймало все вище політичне керівництво Росії.

Пізніше правозахисник з РФ Володимир Осечкін писав - Путін, міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу і керівник російського Генштабу Валерій Герасимов вже не підписують жодні офіційні папери, які так чи інакше стосуються війни проти України.

Він вважає, що керівництво Росії вже потроху замітає сліди, подумки ведучи підготовку до Міжнародного трибуналу з військових злочинів в Гаазі і намагаються максимально убезпечити себе.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти