Близько 100 тисяч білорусів крізь штурм силовиків йдуть до резиденції Лукашенка

13 вересня 2020, 16:36оновлено 13 вересня 2020, 21:48
Правоохоронці застосовують силові заходи, щоб зупинити колону людей.
Марш миру Білорусь
У Білорусі проходить Марш Героїв / Reuters

У неділю, 13 вересня, у Мінську о 14:00 за місцевим часом, почався Марш Героїв. Близько 100 тисяч людей зібралися на проспекті Незалежності і йдуть містом. Силовики намагаються затримувати людей.

Як повідомляє російське видання Інтерфакс, учасники акцій – близько 100 тисяч осіб – зайняли тротуари і проїжджу частину. Рух транспорту проспектом Незалежності перекрито.

Протестувальники прямують до стели Мінськ-місто-герой до резиденції чинного глави РБ Лукашенка.

відео дня

Періодично преса повідомляє, що силовики не затримують протестувальників, проте на відео, що публікуються у Telegram, можна побачити, як співробітники силових структур намагаються перешкоджаити маршу.читайте такожВ опозиції Білорусі розповіли про головну слабкість режиму Лукашенка

Відомо, що затримали вже 250 осіб. Кілька тисяч протестувальників вже прийшли до резиденції Лукашенка, яка знаходиться у Дроздах – престижному районі в центрі Мінська, де також проживають і інші білоруські політики і чиновники.

  • Нагадаємо, вранці, 13 вересня, за кілька годин до початку Маршу героїв, силовики почали стягувати в центр міста автозаки і військову техніку для можливого придушення протестів.
  • Перед початком політичної акції силовики почали затримувати учасників заходу. У протестувальників були з собою біло-червоно-білі білоруські прапори.
  • Крім того, влада обмежила роботу мобільного інтернету у Мінську і тимчасово закрила 7 станцій метро з метою перешкоджання проведенню народних акцій.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти