Огризко розповів, як Кремль маніпулює угорським прем'єром Орбаном

7 червня 2023, 13:47оновлено 4 липня 2023, 11:28
На думку Володимира Огризка, угорського прем'єра Віктора Орбана Кремль утримує "на ланцюгу" і маніпулює за допомогою якогось компромату.
Огризко, Орбан
Володимир Огризко та Віктор Орбан / колаж Главред, фото УНІАН

Швидше за все, керівництво країни-агресора РФ має на угорську владу на чолі з Віктором Орбаном якийсь компромат, який дозволяє ними маніпулювати з Кремля.

Про це в інтерв'ю Главреду дипломат, керівник Центру досліджень Росії, ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Тут нам треба дивитися трохи глибше, щоб розуміти, чому так відбувається, і Угорщина і особисто Орбан веде таку лінію. Але це тема або для глибоких журналістських розслідувань, або для розслідувань спеціальних служб, які можуть проаналізувати те, що відбувалося років 25 тому, всередині 1990-х, і можуть вийти на тісні контакти нинішнього угорського керівництва з російською мафією. Мабуть, там потрібно починати шукати відповіді на питання, чому керівництво Угорщини сьогодні є таким. Тому що ця російська мафія поділилася з російською владою надзвичайно чутливою інформацією, якою можна шантажувати і управляти тими чи іншими політиками. Власне, саме це зараз і відбувається", ‒ сказав він.

Хто такий Володимир Огризко

Володимир Огризко - український дипломат, міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009, надзвичайний і повноважний посол України (1996). Потім обіймав посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України, пише Вікіпедія.

Огризко переконаний - немає іншої причини того, що Орбан загруз у болоті авторитаризму і проросійських поглядів.

"Іншої причини я не бачу, особливо якщо проаналізувати початок політичної кар'єри Орбана, коли він був проєвропейським, супердемократичним і антиросійським, а після цього змінив позицію на 180 градусів. Але ж ми знаємо, що в політиці "а раптом" не буває – за цим обов'язково стоїть щось, що змушує політика починати співати зовсім іншу арію. А зазвичай це компромат, залежність (чим і користуються)", ‒ сказав він.

Скандальні заяви Віктора Орбана про війну в Україні

На початку травня скандально відомий своїми проросійськими і пропутінськими поглядами прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україні нібито "не здобути перемогу" над країною-агресором Росією. При цьому він повторив пропагандистські тези Кремля ‒ мовляв, "Америка хоче втягнути" Угорщину у війну проти Росії, але угорці "на неї не підуть".

Крім того, пропутінський прем'єр-міністр Орбан сам "задивляється" на українську територію. Нещодавно він цинічно заявив, що Закарпаття - це "стародавня Угорська земля".

Пізніше Орбан заявив, що необхідно зробити все можливе, щоб не допустити контрнаступу і посадити Київ і Москву за стіл переговорів. За словами Орбана, контрнаступ, який готують ЗСУ, "є справою українців".

Дивіться відео про те, як Подоляк відповів на дивні висловлювання Орбана:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти