Один із членів ЄС готує відповідь на запропонований Угорщиною "безлім" на в'їзд росіянам

30 липня 2024, 22:48
857
Рішення Угорщини члени ЄС мають розглянути в жовтні.
Угорщина, Орбан
Орбан знову потрапив у скандал / Колаж Главреда. Фото: УНІАН

Литва збирається оскаржити рішення Угорщини спростити в'їзд громадян країни-агресора Росії та Білорусі, про що пресі повідомив глава МЗС країни Габріелюс Ландсбергіс.

Він зазначив, що Литва неприємно здивована інформацією, що Будапешт відкрив двері росіянам і білорусам, наголосивши, що Орбан фактично дав дозвіл росіянам безперешкодно подорожувати за Шенгенськими візами.

відео дня

Цей крок створює загрози для безпеки Шенгенської зони та багатьох європейських країн, додав міністр, "тому на нього необхідно відреагувати на рівні ЄС".

Литва, зокрема, оскаржить рішення Угорщини в Єврокомісії.

Угорщина в ЄС - що відомо про останнє скандальне рішення Орбана

Як писав Главред, на саміті лідерів ЄС, який відбудеться в жовтні, можуть розглянути рішення Угорщини послабити візові обмеження для громадян країни-агресора Росії та Білорусі.

Будапешт заявляє, що багато хто з них займатиметься будівництвом атомної електростанції з використанням російських технологій.

Однак голова Європейської народної партії сумнівається в необхідності впровадження нової системи оформлення віз в Угорщині. Вона може створити, зокрема, лазівки для шпигунської діяльності.

Позиція Орбана щодо України

Угорщина обрала ворожу позицію щодо України в контексті війни з Росією. Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан і його колеги активно поширюють російські наративи і вірять у поразку України у війні.

Орбан неодноразово заявляв, що Україна не зможе перемогти "другу армію світу" і виступав категорично проти надання ЄС Україні фінансової та військової підтримки.

27 лютого після саміту в Празі Орбан наголосив на нездатності України перемогти у війні і заявив, що конфлікт обов'язково закінчиться переговорами.

У березні на Анталійському дипломатичному форумі в Туреччині Орбан заявив, що з "військового конфлікту" в Україні немає виходу і він паралізує європейську політику. Водночас прем'єр Угорщини вважає, що час зараз нібито "працює на Росію".

"Якщо думати, що час працює на українців і Захід, і що продовження війни може принести Україні військовий успіх, то є сенс продовжувати. Якщо хтось думає, що час працює на Росію і продовження війни принесе їй успіх, то краще зараз зупинитися. Я особисто належу до останнього" - сказав угорський прем'єр.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти