Нові протести через Навального: у РФ влада "закручує гайки"

30 січня 2021, 18:55
У Росії готуються до нових масових акцій протесту.
Протести в Росії 23 січня 2021 року на підтримку Олексія Навального
Протести в Росії на підтримку Олексія Навального переросли в зіткнення з силовиками / Reuters

У суботу, 30 січня, напередодні нових акцій протесту, у Москві затримали головного редактора видання Медіазона Сергія Смирнова.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на його адвоката Алана Гамазова, Смирнову закидають участь у незаконній акції 23 січня, а також агітацію громадян до виходу на вулиці для участі в "заворушеннях".

За словами адвоката, головний редактор Медіазони знаходиться в Тверському відділі поліції.

Підзахисному Гамазова загрожує адміністративний арешт до 30 діб за статтею про порушення правил організації або проведення мітингу.

Крім того, головний редактор телеграм-каналу Бєлгород №1 Володимир Корнєв заарештований на три доби за організацію несанкціонованої акції 23 січня, повідомляє інтернет-видання. Відзначається, що звинувачення побудовано на двох постах в телеграм-каналі.

Відзначимо, що в Москві 31 січня закриють на вхід і вихід сім центральних станцій метро, передає московське управління МВС.

З 8: 00 будуть закриті вестибюлі станцій Олександрівський сад, Охотний Ряд, Театральна, Площа Революції, Кузнецький міст, Луб'янка і Китай-город.

Крім того, в цей день будуть перекриті вулиці Петрівка, Неглинна, Велика Луб'янка, Мясницька, Маросейка і Солянка, випливає зі схеми МВС.

Нові протести через Навального: у РФ влада "закручує гайки"

При цьому закладам в центрі Москви рекомендовано призупинити роботу 31 січня, після 19.00 зможуть відновити роботу.

У той же час в Санкт-Петербурзі палацову площу в центрі міста перегороджують металевими парканами перед завтрашньою акцією протесту, повідомляє телеканал Дождь.

читайте також"Мало людей": у Путіна нервово відреагували на масштабні протести через Навального

Мітинги в Росії:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • В той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російська влада і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня в багатьох містах РФ відбулися масові акції на які вийшли десятки тисяч людей, в ході яких відбулися запеклі зіткнення з силовиками. За підсумком стало відомо про затримання понад 3,2 тисяч осіб, повідомлялося про десятки постраждалих протестувальників і поліцейських.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти