Навальний зателефонував своєму "вбивці" та вивідав всю правду щодо отруєння

21 грудня 2020, 14:51оновлено 21 грудня 2020, 15:46
Російський опозиціонер майже годину розпитував співробітника ФСБ про те, чому в Томську стався "повний провал".
Навальний
Навальний особисто поговорив зі своїм "убивцею" / Reuters

Російський опозиційний політик Олексій Навальний випустив у продовження свого розслідування відеоролик під назвою "Я телефонував своєму вбивці. Він зізнався".

У ролику, який розміщений у Youtube, він розповів, як зателефонував військовому хіміку з Інституту криміналістики ФСБ Костянтину Кудрявцеву з підробленого номера. Навальний представився помічником секретаря Ради Безпеки та колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева.

Навальний 45 хвилин розпитував Кудрявцева про те, чому в Томську стався "повний провал".

Чоловік кілька разів повторив, у нього є підписка про нерозголошення і йому не можна розкривати ці дані, але потім все ж досить докладно повідав про те, що відбувалося 20 серпня у Томську.

З розмови випливає, що "Новачок" нанесли на спідню білизну Олексія Навального, а вижив він завдяки оперативним діям пілота і лікарів, які укололи політику атропін.

"Ну, можливо, так, якби трохи довше летів, а не посадили б його різко якось і так далі, можливо, це все пішло б не так. Тобто, якби не оперативна робота медиків, швидкої допомоги на посадковій смузі, і так далі", - пояснив Кудрявцев провал операції.

Також він зазначив, що керівництво вважало, що спосіб хороший.

"Керівництво так порахувало, отже, це правильно, напевно. Спосіб хороший..... Ну, раз він залишився живий, значить, не такий він хороший. Ви мене зрозумійте правильно...", - пояснив Навальному Кудрявцев.

Під час розмови чоловік повідав й інші подробиці підготовки до замаху, наприклад, способи, як спецслужбам вдається "обходити" камери відеоспостереження.

Зазначимо, раніше видання Bellingcat, The Insider, Der Spiegel і телеканал CNN випустили спільне розслідування, в якому стверджували, що до отруєння Олексія Навального можуть бути причетні співробітники ФСБ.

Перш ніж отруїти Навального, співробітники ФСБ спостерігали за ним, слідуючи в ті ж міста, що й він. За словами слідчої групи Bellingcat, агентів з підрозділу, що спеціалізується на отруйних хімічних речовинах, відстежували за їхніми телефонами, що є найпереконливішим доказом причетності Москви до атаки з нервово-паралітичною речовиною.

Починаючи з 2017 року, коли Навальний оголосив про свою президентську кампанію, вони здійснили 30 перельотів, що збігаються з маршрутами опозиціонера.

Отруєння Навального - про що повідомлялося раніше:

  • У британському виданні вийшла стаття під гучним заголовком "Кремль зробив другу спробу отруїти Олексія Навального унаслідок невдалого вбивства". Автори матеріалу з посиланням на анонімні джерела в німецьких спецслужбах повідомили про те, що, коли Навальний перебував у стані коми в лікарні Омська, його намагалися отруїти повторно.
  • 14 жовтня видання The New York Times повідомило, що експерти в Німеччині розглядають версію про те, що російський опозиціонер Олексій Навальний в день отруєння 20 серпня двічі контактував з "Новачком".

Отруєння Навального - про що важливо знати:

22 вересня Олексія Навального виписали з клініки Шаріте.

14 вересня лабораторії Франції та Швеції підтвердили факт отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального речовиною з групи Новачок.

14 вересня лікарі клініки Шаріте відключили Олексія Навального від апарату штучної вентиляції легенів.

6 вересня очільник МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що є "багато ознак" причетності Росії до отруєння Олексія Навального.

2 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що офіційний Берлін засуджує отруєння Олексія Навального речовиною з Новачка. У зв'язку з цим інцидентом у Німеччини є низка запитань до Росії.

2 вересня у Кабміні Німеччини заявили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок".

22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти