Міноборони США відроджує команду для доставки зброї Україні - Reuters

12 березня 2022, 01:20
Співрозмовники видання повідомили, що в останні дні група швидкого реагування була відроджена.
Росія США, Прапор
Міноборони США відроджує команду для доставки зброї Україні / pixabay

Міністерство оборони США відроджує групу швидкого реагування для доставки озброєнь Україні та союзникам у Європі після вторгнення Росії на українську територію. Її мета-подолання бюрократії, пов'язаної з продажами і поставками зброї, пише Reuters.

За словами джерел видання, управління закупівель і постачання Пентагону, що закуповує зброю для Міноборони США, стикається зі зростаючим попитом з боку європейських союзників, які сподіваються поставляти зброю в Україну за допомогою передачі третім особам або закуповувати її для зміцнення власної обороноздатності.

Співрозмовники видання повідомили, що в останні дні група швидкого реагування була відроджена. Її мета - це координація і подолання бюрократії, пов'язаної з продажами і перекладами. Зазначається, що Пентагон використовував цю команду при адміністрації колишнього президента США Дональда Трампа.

відео дня

Як зазначає видання, операція проводиться у співпраці з Агентством зі співробітництва в галузі оборони і безпеки США, яке контролює продаж і передачу зброї в інші країни для Пентагону. Одним з пріоритетних напрямків групи є поставка в Україну систем для відключення або збивання безпілотників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти