Лукашенко вибухнув гнівом через відсторонення від Олімпійських ігор

8 грудня 2020, 15:33оновлено 23 жовтня 2023, 15:17
Лукашенко 25 років не брав участі в заходах під егідою Міжнародного олімпійського комітету.
Лукашенко
Нехай Бах і банда розкажуть, в чому я винен - Лукашенко / УНІАН

Глава Білорусі Олександр Лукашенко назвав Міжнародний олімпійський комітет "бандою" і не виключив, що держава звернеться до судових інстанцій.

Про це він заявив під час візиту до Столбцовської центральної районної лікарні, коментуючи рішення про його тимчасове відсторонення від участі в заходах в рамках Олімпійських ігор з причини "недостатнього захисту НОК Білорусі спортсменів від політичної дискримінації", повідомляє Белта.

За його словами, "Бах і його банда" повинні пояснити, в чому конкретно винен Лукашенко і чому проти глави РБ було прийнято відповідне рішення.

"Треба нам звернутися до суду. Нехай Бах (Томас Бах, глава МОК) і банда розкажуть, в чому моя вина, що я свою країну захищаю?! Ну так ви мене підтримуєте в цій політиці в переважній більшості, і я захищаю свою країну. Я захищаю вас. За що ж мене карати, щоб я не брав участі в якихось заходах", - сказав білоруський президент.читайте такожТихановська анонсувала крах режиму Лукашенка і зробила нову заяву

Глава республіки додав, що він вже чверть століття не бере участі в заходах в рамках МОК і не має наміру відвідувати їх і надалі.

"Та я 25 років не брав у них участі, переживу і далі! Але навіщо ж Ви так чините?"- підкреслив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, 7 грудня білоруському президенту і його синові Віктору Лукашенку заборонили брати участь у всіх заходах під егідою МОК. Також були запроваджені санкції проти Національного олімпійського комітету Білорусі.

Олександр Лукашенко новини

  • 27 листопада президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в державі потрібно провести конституційну реформу для того, щоб зробити країну менш залежною від президентської влади. За його словами, потрібно не допустити, щоб до влади прийшов потенційно небезпечний політик.
  • Лукашенко 8 грудня запропонував наділити Всебілоруські народні збори конституційним статусом і передати новому органу влади частину президентських повноважень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти