Лавров заявив, що Росія готова відпустити Донбас в лоно матері-України, але за однієї умови

24 травня 2021, 13:36оновлено 24 травня 2021, 17:04
Щоб знайти вихід з глухого кута, влада в Києві повинна визначитися, чи хочуть вони повернення Донбасу до складу української держави, вважає глава МЗС РФ.
Лавр
Лавров заявив, що Росія готова відпустити Донбас в лоно матері-України, але за однієї умови / Reuters

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умову повернення Донбасу до складу України. Для цього потрібно дотримуватися Мінських угод.

"Щоб знайти вихід з глухого кута, влада в Києві повинна визначитися, чи хоче вона повернення Донбасу до складу української держави. Якщо так, то шлях до цієї мети один - чітке і послідовне втілення в життя комплексу заходів", - заявив Лавров в інтерв'ю виданню Аргументи і факти.

За його словами, Україна намагається змінити послідовність виконання положень комплексу заходів, поставивши на перше місце отримання під контроль всього російсько-українського кордону з подальшим проведенням місцевих виборів на Донбасі.

Також Лавров звинуватив Україну в тому, що вона "переводить стрілки" на Росію у питанні врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, Україна "відмовляється" надавати Донбасу особливий статус, як це передбачено мінськими угодами.

"Замість цього Київ "переводить стрілки" на Росію, намагається виставити її стороною конфлікту, вимагає посилення антиросійських санкцій", - зазначив Лавров.

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • Жителі Донбасу не хочуть війни з Києвом, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Водночас він підкреслив, що зміна Мінських угод може призвести до "різанини на Донбасі".
  • Президент України Володимир Зеленський побував на передових позиціях української армії на адмінкордоні з окупованим Кримом. Він заявив, що відведення російських військ не означає, що Росія не зможе в будь-який момент їх знову повернути до кордону з Україною.
  • Попри те, що Росія вирішила відвести частину військ від України, Америка попередила Москву, що все одно пильно стежить за цим процесом, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Він зазначив, що не всі війська відходять від України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти