Кулеба закликав Євросоюз в принципі не платити Росії за газ рублями

24 березня 2022, 10:59
Дмитро Кулеба, керівник європейського МЗС, закликав відповідні країни зробити мудрий і відповідальний вибір.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / Reuters

Керівник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба закликав європейців не піддаватися на шантаж з боку Росії і не платити за газ рублями. Про це повідомляється на його сторінці в сервісі мікроблогів в Twitter.

"Якщо будь – яка країна ЄС схилиться перед принизливими вимогами Путіна платити за нафту і газ рублями, це буде все одно що однією рукою допомагати Україні, а іншою-допомагати росіянам вбивати українців. Я закликаю відповідні країни зробити мудрий і відповідальний вибір", - сказав український дипломат.

читайте такожРубль вже летить в пекло: економіст популярно пояснив, що чекає російську валюту в майбутньому

відео дня

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що рішення про переведення оплати за поставку російського газу рублями прийняв особисто диктатор Володимир Путін. За його словами, так платитимуть так звані "недружні країни" - тобто ті, які наклали на Росію санкції після того, як вона почала війну проти України.

Ймовірно, так Путін і його оточення бачать для себе "щілину для обходу санкцій", а також вважають, що зможуть утримати курс рубля в умовах заблокованих валютних резервів Центробанку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти