Конгрес США хоче виключити Росію з Радбезу ООН - Axios

25 лютого 2022, 08:52
Виключити Росію з Радбезу ООН неможливо. Згідно зі статутом, всі постійні члени РБ повинні підписувати поправки, що дає РФ можливість блокувати такий крок.
Радбез ООН
У США хочуть виключити Росію з Радбезу ООН / Reuters

На тлі вторгнення Росії в Україну члени Палати Представників Конгресу США від Республіканської та Демократичної партій розглядають резолюцію, яка закликає виключити Росію з Ради Безпеки ООН.

Резолюція, копія якої знаходиться в розпорядженні Axios, закликає ООН "вжити негайних процедурних дій" для внесення поправок до статті 23 свого статуту, щоби виключити Росію з числа постійних членів Ради Безпеки.

У документі йдеться, що вторгнення Росії в Україну й підтримка самопроголошених республік "становлять пряму загрозу міжнародному миру і безпеці" і "суперечать її обов'язкам і зобов'язанням як постійного члена Ради Безпеки ООН".

відео дня

Водночас видання зазначає, що виключити Росію з Радбезу ООН неможливо.

Згідно зі Статутом ООН, всі постійні члени Ради Безпеки повинні підписувати будь-які поправки, що дає Росії можливість блокувати такий крок.

Як повідомляв Главред, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав президента Росії Володимира Путіна зупинити напад на Україну.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти