Росію продовжують "душити" санкціями за вторгнення в Україну: ЄС вживає додаткових заходів

24 лютого 2022, 23:12
Узгоджені подальші обмежувальні заходи проти РФ.
Санкція
В ЄС ввели санкції проти Росії / Reuters

Рада Європейського Союзу погодила додаткові санкції проти Росії.

"Сьогодні Європейська Рада в тісній координації з нашими партнерами і союзниками погодила подальші обмежувальні заходи, які накладуть масивні і суворі наслідки на Росію через її дії", - йдеться в повідомленні пресслужби ЄС.

Санкції охоплюють фінансовий, енергетичний і транспортний сектори, товари подвійного призначення, а також експортний контроль і експортне фінансування, візову політику, додаткові списки російських фізичних осіб і нові критерії включення в списки.

відео дня

"Рада невідкладно прийме пропозиції, підготовлені комісією і високим представником", - йдеться в повідомленні.

читайте такожСША вводять санкції проти близького оточення Лукашенка через сприяння нападу РосіїВодночас ЄС засуджує неспровоковану і невиправдану військову агресію РФ проти України.

"Росія несе повну відповідальність за цей акт агресії і всі руйнування і людські жертви, до яких він призведе. Вона буде притягнута до відповідальності за свої дії", - йдеться в повідомленні.

ЄС зажадав, щоб Росія негайно припинила військові дії, беззастережно вивела всі сили і військову техніку з усієї території України.

Вторгнення Росії в Україну

Нагадаємо, в США вважають, що вторгнення Росії в Україну спрямоване на те, щоб "обезголовити" український уряд і встановити власне управління.

Також три американських чиновника заявили, що столиця України Київ буде захоплена російськими військами протягом декількох днів, і незабаром після цього опір країни буде ефективно нейтралізовано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти