Китай оголосив про "тверду підтримку" Росії і режиму Путіна

27 жовтня 2022, 21:25
Пекін має намір посилити співпрацю з Москвою в різних сферах і вивести партнерство "на новий рівень", заявили в МЗС Китаю.

Путін, Китай
Китай виступає за "утвердження статусу Росії як великої держави на міжнародній арені" / Колаж фото УНІАН, Reuters

Китай твердо підтримуватиме країну-агресорку РФ і її директора Володимира Путіна в реалізації її політики, стратегічних цілей і затвердження статусу Росії в якості "великої держави" на світовій політичній арені. Пекін збирається посилити взаємодію з Москвою і вивести співпрацю на новий рівень. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Китаю.

У пресслужбі МЗС КНР у четвер, 27 жовтня, опублікували повідомлення про телефонну розмову керівника китайського зовнішньополітичного відомства Ван І і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Там зазначено, що Китай збирається твердо підтримувати Росію на чолі з Путіним, а також в "реалізації стратегічних цілей розвитку і подальшого затвердження статусу Росії як великої держави на міжнародному етапі".

"Китайська сторона буде твердо підтримувати російську сторону під керівництвом президента Путіна в об'єднанні і веденні російського народу для подолання проблем, усунення заворушень, реалізації стратегічних цілей розвитку і подальшого затвердження статусу Росії як великої держави на міжнародному етапі. Це законне право Китаю і Росії здійснювати власний розвиток і відродження", - заявили в Пекіні.

Також в МЗС Китаю підкреслили, що держава готова посилювати співпрацю з Росією в різних сферах і вивести її "на більш високий рівень".

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що якби Китай, який дотримується формального нейтралітету у війні Росії проти України, підтримав би Київ, це змусило б Москву закінчити війну. За його словами, до нападу РФ на Україну у Києва з Пекіном була комунікація. Однак сьогодні її фактично немає.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважає, що Китай зацікавлений у продовженні війни Росії проти України, оскільки в такому випадку Росія стає слабшою.

На думку політичного аналітика, Пекін може навіть підігравати Москві, проте китайці не хотіли б значного посилення російської держави.

Дивіться відео ТСН - на чиєму боці Китай у війні Росії проти України

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти