В Ірані завершують розслідування катастрофи МАУ без чорних скриньок

7 червня 2020, 01:55
У Тегерані вважають, що їх висновків достатньо для винесення остаточного вердикту.
літак МАУ
В Ірані не хочуть враховувати в розслідуванні чорні скриньки / twitter.com / SZimpas

Влада Ірану заявила про завершення розслідування у справі про катастрофу літака авіакомпанії МАУ в небі над Тегераном, незважаючи на відсутність інформації про вміст чорних скриньок.

Як передає Alarabiya з посиланням на заступника міністра закордонних справ з міжнародних та правових питань Мохсена Бахарванда, розслідування "майже закінчено".

Глава МЗС Ірану підтвердив, що фахівці ще не закінчили аналіз чорних скриньок літака. Проте в Тегерані не бачать в цьому проблеми і не чекають результатів.

відео дня

"Розслідування майже закінчене і немає двозначності. Ми знаємо, що сталося. Ми не віримо, що чорні скриньки містять важливу інформацію, яка буде корисна для нашого розслідування", – переконаний іранський чиновник.

Катастрофа МАУ в Ірані

Нагадаємо, що раніше Іран прийняв рішення не відправляти в Україну бортові самописці пасажирського Боїнга МАУ, збитого 8 січня цього року під Тегераном, пояснивши це "затримкою української сторони з відповіддю на пропозицію Ірану щодо чорних скриньок.

Як раніше повідомлялося, в Міністерстві оборони Ірану заявили, що винним в авіакатастрофі літака МАУ в небі над Тегераном є оператор ракетної системи, який порушив правила дій ведення вогню "без дозволу".

Також Іран запропонував Україні відмовитися від судових позовів по справі про збиванні іранськими військовими літаки Міжнародних авіаліній України під Тегераном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти